Uutta tyyliä kotiin IKEA:n ostoshelvetistä

IKEA ei ole lempikauppojani. Myönnän, että ketjun idea on loistava ja monesti pelkistettyyn designiin nojaavat huonekalut ovat ajattomia ja kohtuullisen tyylikkäitä. Myönnän myöskin, että IKEA:n liikkeet ovat täynnä näppäriä oivalluksia siitä, miten tuotteet ovat esillä, miten niiden ostaminen on järjestelty ja paljon muuta pientä. Mutta let’s face it, onhan IKEA:n laatu tasan hintansa mukaista. Omakohtaista kokemusta onkin jo monesta tuotteesta, jotka ovat kauniita katsoa, mutta toimivuuden ja kestävyyden kanssa on vähän niin ja näin. Ja mikä kaikkein pahinta, IKEA:n ollessa niin suosittu kaikkialla, ovat ostosreissut sinne niin uskomattoman rasittavia. Varsinkin lauantaipäivä on pahin ja juuri silloinhan sitä sinne taas mentiin…

Lauantaisin IKEA:t ovat melkoisia helvettejä, sillä silloin lapsiperheet ottavat auton allensa ja hurauttavat IKEA:an. Koko liike onkin täynnä ihmisiä ja ympäriinsä juoksentelevia lapsia. Ja ne pienemmät jotka eivät vielä juokset, huutavat vaunuissaan. On ahdasta ja meluisaa – todella mukava tunnelma ostosten tekoon! Berliinissä on kolme IKEA:a. Ne sijaitsevat Spandaussa, Tempelhofissa ja Walterdorfissa (joka teknisesti on pienesti kaupungin rajojen ulkopuolella). Neljäs on paraikaa rakenteilla Lichtenbergiin ja se avautuu joulukuussa. Näistä Tempelhofin IKEA on meitä lähin ollessaan keskustan liepeillä ja sinne pääsee kohtuullisen hyvin julkisilla Südkreuzin asemalle. Autolla perille vie Berliinin sisäkaupungin autobahn A100.

Tempelhofin IKEA

Emme ole mitään IKEA:n nimeen vannovia ihmisiä, mutta joskus ostoslistalle tulee jotain, mitä saa vain sieltä. Koska Berliiniin muuttaessamme ostimme sohvamme IKEA:sta, on siihen päivitystä halutessaan suunnattava juuri IKEA:an. Sohvamme on sellaista mallia, että siihen on erikseen ostettavissa eri värisiä päällysteitä. Koska asuntomme on erittäin valoisa ja valkea, ostimme sohvamme alunperin valkoisella päällysteellä. Valkoisen sohvan ostaminen pelotti tuolloin jonkin verran, mutta uskomattoman hyvin se on kestänyt viimeiset kolme vuotta. Varovainen sen kanssa on kyllä saanut olla, sillä kaikki pienikin näkyy helposti. Kuitenkin pieni piristys on aina silloin tällöin paikallaan ja niinpä lähdimme kotiin tulleen uuden IKEA:n kuvaston (paholaisen tuotos) innostamana katsastamaan uusia värejä.

Kuten sanoin, asuntomme on erittäin vaalea väreiltään, joten emme vieläkään halunneet vaihtaa sohvan ja keittiön tuolien värejä liian radikaalisti. Valinta osui beigeen väriin, joka on ehkä hieman trendikkäämpi (ihan kuin näistä tietäisin) sävy. Lisäksi se ei ole ihan niin arka väri kulumiselle saatikka lialle, joten ehkä se on hieman huolettomampi käytössä.

Kuten arvasimme, oli IKEA:ssa valtavasti väkeä, mutta saimme ostoksemme tehtyä. Lounaalla paikkasimme koti-ikävää ulkosuomalaisten hyvin tuntemalla jutulla, eli IKEA:n lihapullilla, jotka ovat tummalla kastikkeella kuin oman mummon tekemiä. Lihapullat ovatkin tärkeä juttu aina IKEA:lla käydessä. Niistä nauttimista ei edes haittaa se, että ovat perhana ruotsalaisia.

Lihapullia koti-ikävään

Kotiin päästyämme, totesimme heti ensimmäiseksi, että IKEA:n markkinoimat vaihdettavat päällysteet eivät olekaan ihan niin helposti vaihdettavissa. Tuolien kohdalla niiden vaihtaminen on vielä helppoa, mutta sohvan saa purkaa melkein palasiksi. Eli muutama tunti siinä meni eilen illalla vaihtaa päällysteet keittiön tuoleihin sekä sohvaan. Lopputuloksesta tuli mielestämme oikein hyvä, vaikkakin uuteen kestää aina hieman aikaa tottua. Eiköhän nyt näillä muutoksilla tullut taas hieman raikkautta kotiin ja näillä voida mennä taas jokunen vuosi.

Keittiön tuolit ennen ja jälkeen

Sohva ennen ja jälkeen

(Yhteensä 761 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.