Kylmää pitelee

Suomessa paukkuvat pakkaset paraikaa jopa kymmenissä asteissa, mutta kylmää pitelee tälläkin suunnalla. Päivälämpötilat menivät pakkasen puolelle Berliinissä viime viikon torstaina ja perjantaina nähtiin ensimmäisten lumihiutaleiden leijailevan. Lunta ei ole sittemmin nimeksikään tullut, mutta pakkasella on pysytty ja tänään sekä huomenna lämpötiloiksi kirjataan päivällä -9 astetta. Erityisesti tänään on ollut hyvin kylmä päivä, sillä navakka tuuli on tehnyt viimaindeksistä noin -18 astetta vastaavan. Vaatetta on saanut siis kiskoa täälläkin huolella päälleen ja silti on meinannut tulla vilu työmatkoilla.

Joulumarkkinoilla olikin viileä kierrellä menneenä viikonloppuna ja sama olisi edessä tulevanakin, kun saamme vieraaksemme Niinan vanhemmat. Siihen mennessä pitää keskittyä asuntomme lämpimänä pitämiseen, sillä sen yksinkertaiset ikkunat eivät juuri viimaa ja hohkaavaa kylmää pidättele. Tarvetta onkin jälleen ollut sähköiselle lisäpatterillemme, sillä kaukolämmitys ei pysty pitämään asuntomme lämpöä tasaisena tuulisina päivinä.

Noh, talvi on silti ihanaa aikaa ja eiköhän tähän kylmyyteen jälleen totu. Jotenkin sitä pärjättiin neljä talvea Joensuunkin pakkasissa. Siellä alle -30 asteen lukemat ovat kuitenkin jokatalvisia. Tosin täkäläiset ennusteet lupaavat lämpimämpää jo ensi viikolle, jolloin päästään kaiketi jälleen plussan puolelle. Turvallisen, ihanan ja lämpimän plussan. 8)

(Yhteensä 99 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.