Oktogon

Takana on jälleen yksi rento lauantai, joka meni tällä kertaa elokuvaviihteen parissa. Suuntasimme varttia vaille kolmeksi Potsdamer Platzille, jossa sijaitsee jokaisen Berliinissä asuvan ulkkarin suosikki, alkuperäiskielellä elokuvia esittävä Cinestar. Bussin ollessa vähän myöhässä, saavuimme paikalle juuri parahiksi näkemään vielä viimeiset trailerit ennen elokuvan alkamista. Illan elokuva Rango on uusi tietokoneanimaatio, joka nykytrendin vastaisesti ei ole 3D. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä kyseessä on loistavasti animoitu, hieman karski, elokuva Johnny Deppin ääninäyttelemästä kameleontista villissä lännessä. Elokuva on todella hauska ja upeasti toteutettu. Jälleen sai hämmästellä, miten pitkälle tietokoneanimaatiossa onkaan tultu.

Lauantai-iltapäivä on lapsiperheiden elokuvissa käynnin aikaa, joten yleisössä oli melkoisen paljon lapsia. Onneksi kuitenkin yleisö oli elokuvan aikana pääsääntöisesti hiljaa. Liekö ollut elokuva hieman pelottava, sillä mielestämme elokuvan K-6 ikärajoitus on ehkä hieman alimitoitettu kyseiseen alokuvaan. Niin tai näin, meistä elokuva oli mukava elämys tälle lauantaille.

Koska pelkällä popcornilla ei elä (on kokeiltu, ei elä), olimme päättäneet ruokailla elokuvan jälkeen Potsdamer Platzin lähistöllä. Ravintolaksi olimme valinneet työkaverin suosituksesta Leipziger Platzin aukiolla sijaitsevan Oktogon nimisen fuusioravintolan. Kyseessä on erilaisia tyylilajeja vapaasti yhdistelevä ravintola, jota ei voi moittia kalliiksi. Kolmen ruokalajin illallinen kustansi 34,5€, mikä oli mielestämme loistava hinta erinomaisesta ruoasta.

Ruokaa odotellessa

Itse otin alkuruoaksi ohueksi siivuloitua naudanlihaa kera peruna-tryffelisalaatin sekä pienikokoisten päärynöiden. Tryffelit maistuivat omasta mielestäni aivan perunalta, mitä ne tietenkin ovatkin. Pääruoaksi valitsin kylmäsavustettua nautaa kera tandooriperunoiden sekä mustapippurikastikkeen. Jälkiruoka oli puolestaan hyvin suklainen, muodostuen vaahtokarkki-pähkinäkakusta, irlantilaisesta Cream Moussesta sekä Creme de Cacao -jäätelöstä kera suklaassa dipattujen hedelmien. Kokin terveisenä alkuun tarjoiltiin pieni inkiväärin makuinen, mausteinen, keitto pienen pienessä kupposessa. Kuvat kertonevat, että hyvää oli.

Kokin terveinen

Kolmen ruokalajin illallinen

Niina otti puolestaan alkuruoaksi sekasalaatin, jonka ohessa tarjoiltiin kurpitsasiirapilla maustettua lehtitaikinamaista vuohenjuustoa. Pääruoka oli possunmedaljonkeja bataatilla, Cashew-pestolla, Pommery-sinapilla sekä hapankirsikoilla varustettuna. Jälkiruoka oli kanssani sama.

Niinan valinta

Illallinen oli siis onnistunut puolitoistatuntinen ja hyvin mielin palasimme hetki sitten kotiin. Pientä Oktogonia voi siis suositella, tosin varaus on syytä tehdä etukäteen. Ravintolan noin viidestätoista pöydästä suurin osa näytti nimittäin varatulta.

Oktogon
Leipziger Platz 10
10117 Berlin-Mitte


Näytä suurempi kartta

(Yhteensä 186 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.