Saksan työllisyystilanne ennätyshyvä

Eurooppa on kriisissä ja eurolla kohtalon hetket, mutta Saksalla pyyhkii hyvin. Tänään julkaistujen lokakuun työttömyystilastojen mukaan Saksan työttömyys on laskenut vuodessa 0,6 prosenttia ollen nyt 6,4%. Se tarkoittaa 2 713 000 työtöntä maanlaajuisesti, jossa on eroa syyskuuhun 24 000 työtöntä (-0,1%). Lukema on paras koskaan Saksojen 21 vuotta sitten tapahtuneen jälleenyhdistymisen jälkeen.

Saksan työttömyys ei jakaudu kuitenkaan tasaisesti maan sisällä, vaan paras tilanne on etelän Baijerissa, jossa työttömänä on vain 3,3 prosenttia työikäisestä väestöstä. Surkein tilanne on täällä Berliinissä, jossa lukema on 12,2%. Siinäkin on tosin laskua muutama prosenttiyksikköä vuoden takaisesta, joten tilanne on pääkaupungissakin aiempaa valoisampi.

Saksan hyvää työllisyystilannetta selitetään talouden vahvalla vedolla. Viennille ei tällä hetkellä nähdä valtavia vaaranmerkkejä edes käynnissä olevan kriisin keskellä. Euroopan osuus viennistä on kuitenkin merkittävä, joten kriisin räjähtäminen käsiin olisi varmasti haitallinen Saksallekin. Tosin siinäkin tapauksessa on todennäköistä, että Saksa tulee selviytymään monia muita maita huomattavasti paremmin.

(Yhteensä 210 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.