Kauden avaus Cypress Mountainilla

Kuten moneen kertaan ennustettua, viime viikonlopun kelistä näytti tulevan niin hyvä, että se olisi loistava tilaisuus käydä rinteessä ensimmäistä kertaa tänä talvena ja aloittaa laskettelukausi. Ensimmäiset rinteet North Shore Mountainseilla avattiin jo reilu viikko aiemmin, mutta sittemmin sää on ollut sateinen ja pilvinen, kuten esimerkiksi edellisviikonloppuna Cypress Mountainilla vieraillessamme. Kuitenkin viime viikonlopusta tuli kaunis ja aurinkoinen, mikä tarjosi tilaisuuden lähteä suksille.

Harkitsimme rinteeseen lähtöä jo lauantaina, mutta Cypress Mountainin nettisivujen mukaan he eivät olleet ehtineet saada yön aikana kaikkia suunnittelemiaan rinteitä auki vielä lauantaiksi. Niinpä päätimmekin käyttää lauantain ostoksilla, sillä suunnitelmissamme on ollut jo vuosia omien laskettelumonojen hankinta. Monojen ainainen vuokraus maksaa maltaita, joten omat monot maksavat ajan kanssa itsensä takaisin. Omien monojen kanssa tietää myös joka kerta, miltä ne tuntuvat jalassa. Tai siis tietää, kunhan on ensiksi onnistunut ostamaan itselleen oikeat monot.

Laskettelumonojen ostaminen on varmasti rasittavinta mitä voi kuvitella, sillä niiden sopimista jalkaa on vaikea arvioida olematta mäessä. Hankalaksi niiden arvioinnin tekee myös se, että laskettelumonot tuntuvat jalkaan laitettaessa erittäin epämukavilta ihan aina, joten sopivuuden arviointi epämukavuuden keskellä ei ole ihan helppoa. Onneksemme liikkeessä oli myyjä, joka Black Fridayn ostoslaumoista huolimatta jaksoi avustaa meitä ja ohjeistaa sitä miltä monojen tulisi tuntua jalassa. Näiden ohjeiden perusteella saimme tehtyä ostopäätöksemme ja ostimme vielä kypärätkin itsellemme.

Uudet monot

Sunnuntaiksi Cypress Mountainilla oli saatu auki muutama rinne lisää ja niinpä suuntasimmekin sinne heti aamusta. Paikalla oli valtavasti ihmisiä, mutta olimme hissijonossa vähän aamuyhdeksän jälkeen. Ensimmäinen nousu oli mahtava tunne raikkaassa aamussa ja ylhäältä aukesivat jälleen kauniit maisemat. Ensimmäisen laskun aikana uusien monojen sopivuutta oli vielä vaikea arvioida, mutta puoleenpäivään mennessä olimme molemmat vaikuuttuneet, että olimme onnistuneet ostamaan hyvin istuvat monot.

Rinnemaisemia

Koska auki oli vain kaksi hissiä ja viisi rinnettä (yhteensä 53:sta), oli varsinkin hisseille ajoittain ruuhkaista. Kausikorttilaiset olivat selkeästi tulleet joukolla kokeilemaan suksien luistamista pienestä rinnetarjonnasta huolimatta, mikä aiheutti jonoutumista. Auki olivat vain kolme helppoa rinnettä sekä kaksi keskitasoista, sillä mustille rinteille ei ole vielä riittävästi lunta. Tarjonnan niukkuudesta huolimatta meillä oli hauska päivä Cypressillä, sillä avoimet rinteet ovat hauskoja ja niitä on hauska viipottaa. Viiden ja puolen tunnin laskettelun jälkeen olimmekin väsyneen tyytyväisiä päiväämme ja kauden aloitukseen jo marraskuun puolella.

Vuoden ensimmäiset rinteet

Seuraavasta laskettelukerrasta Cypressillä ei osaa vielä sanoa, mutta kauniin viikonlopun sattuessa voi olla, että suuntaamme jollekin lähirinteistä. Joululoma kuitenkin puskee päälle, joten viimeistään uudenvuoden jälkeen on mäkeen päästä uudestaan ja tuolloin auki onkin sitten jo kaikki keskuksen sekä rinteet.

(Yhteensä 171 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.