Kaunis Pitt Lake

Ensimmäiset kuukaudet täällä Vancouverissa ovat menneet pitkälti uusiin paikkoihin ja tapoihin tutustuessa. Osana tätä suuntasimme tänään lauantaina tutkimaan meille uutta Pitt Meadowsin ja Maple Ridgen seutua Vancouverista noin 40 kilometriä itään. Näissä kahdessa kaupungissa asuu yhteensä melkein 100 000 asukasta, mistä suurin osa hieman enemmän kaupunkimaisessa Maple Ridgessä. Kaupungit sijaitsevat liikenteellisesti hieman haastavalla paikalla vuorten sekä Fraser ja Pitt Riverin rajaamina, mutta kiitos viime vuosien suurten liikennehankkeiden alueella, johtaa sinne tätä nykyä peräti kaksi uudenaikaista siltaa; maksullinen Golden Ears Bridge sekä ilmainen Pitt River Bridge.

 Pitt River Bridge ja Golden Ears Bridge

Molemmat kaupungit ovat maalaismaisia Vancouverin esikaupunkeja, joista ei riitä paljoakaan kerrottavaa. Ne kuitenkin sijaitsevat poikkeuksellisen kauniilla paikalla, sillä kummankin taustalla kohoaa Coast Mountainsien vuorijono, joista kaksoishuippuiset 1716-metriset Golden Ears Peaksit ovat kaikkein erottuvin osa. Vuori on saanut alkuperäisen nimensä Golden Eyries alueella tavattavilta maakotkilta (eng. Golden Eagle), mutta nykyinen nimi ja tulkinta sen alkuperästä juontuu siitä miten huiput näyttävät kahdelta jättimäiseltä korvalta, jotka ilta-aurinko värjää kultaisiksi.

Erityisen kaunis on vuorten välissä sijaitseva Pitt Laken alue. Tämä Lower Mainlandin alueen toiseksi suurin järvi on pituudeltaan 25 kilometriä ja leveimmillään 4,5 kilometriä. Kerrotun perusteella järvi on myös sangen syvä, mutten löytänyt tarkkaa tietoa sen syvyydestä. Suuri järvi houkuttelee kuitenkin kauniina viikonloppuina paikalle valtavasti veneilijöitä sekä melojia, kuten oli tapaus tänäänkin.

Kaunis Pitt Lake

Pitt Laken panoraama

Järven lähistöllä kulkee myös jonkin verran luontopolkuja, mutta päädyimme tällä kertaa vain istumaan hetken kaunista maisemaa sekä veneenlaskupaikan ihmisvilinää katsellen.

Paluumatkalla ajoimme läpi läheisen Port Coquitlamin kaupungin, josta löysimme jotain yllättävää. Emme nimittäin tienneet, että Vancouverin metropolialueelta löytyy Applebee’s ravintola, mutta täältä esikaupungista sellainen vain löytyi. Hieman hämmentävästi vieressä sijaitsi myös pikaruokaravintola Taco Bell, jota ei sitäkään löydy itse Vancouverin maaperältä.

Lower Mainlandin ainoa Applebee’s

Pitihän se sattumalta löytynyt Applebee’s käydä kokeilemassa ja ruoka oli ihan ok, mutta ei edellytä paikan päälle vartavasten ajamista. Sittemmin tämä outo ravintola on myös vaihtanut omistajaa, eikä Vancouverin metropolialueelta löydy täten enää omena-amppariravintolaa.

Port Coquitlamissa kun olimme, ajelimme myös siellä sijaitsevia asuinalueita ristiinrastiin. Alue pengertyy vierellä kohoavia vuoria vasten ja eräältä alueen laidan tieltä aukenikin sangen kaunis maisema yli naapurikaupunki Coquitlamin keskustan tornitalojen, aina Burnabyn puolelle saakka. Paikalle kohoavien uusien asuntojen asukkailla tuleekin olemaan kauniit maisemat kodeistaan.

Etualalla Coquitlam ja taustalla Edmonds Burnabyssä

(Yhteensä 308 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.