Kinder-suklaamunien salakuljetusta

Seattlelainen Chris Sweeney ja tämän mies kokivat jännittäviä hetkiä viime viikonloppun kotimatkallaan Kanadan ja Yhdysvaltojen välisellä rajalla. Raja-asemalla auton tarkistanut rajaviranomainen nimittäin ilmoitti, että pariskunta näytti olevan salakuljetuspuuhissa, sillä heidän autostaan löytyi kuusi Vancouverista ostettua Kinder-suklaamunaa. Pariskunta luuli viranomaisen vain vitsailevan, mutta heidät ohjattiinkin ivuun ja heitä uhkailtiin jopa 15 000 dollarin sakoilla laittomista toimistaan. Kahden tunnin kuulustelujen jälkeen pariskunta kuitenkin vapautettiin, eikä sakkoja määrätty.

Härdellissä oli kyse siitä, että Yhdysvalloissa saksalaiset Kinder-suklaamunat ovat kiellettyjä. Syynä on suklaamunien sisältämä muovinen lelu, joka yhdysvaltalaisviranomaisten mukaan muodostaa merkittävän tukehtumisvaaran pienille lapsille. Toinen syy kieltoon on elintarvikeviranomainen FDA:n luokittelu Kindereistä haitallisena ravintona. Kiellosta johtuen maassa ei myydäkään Kindereitä, mutta Kanadan puolella ne ovat suosittuja. Maiden välisellä rajalla takavarikoidaankin vuosittain jopa 60 000 suklaamunaa, joita kiellosta tietämättömät ihmiset ovat viemässä tuomisina rajan eteläpuolella asuville tuttavilleen. Erityisesti pääsiäisen aikoihin ”ongelma” on laaja ja työllistää rajaviranomaisia.

Vaikka jokainen herkullisen Kinderin syönyt tietääkin, että lelut saattavat olla vaarallisia pienimmille lapsille, on kielto ja varsinkin siitä seuraava rangaistus ehkä kuitenkin hieman ylimitoitettu. Tätä mieltä ollaan ainakin Kanadassa, minkä vuoksi asiasta nousikin pieni kohu sen päädyttyä lehtien palstoille.

Suklaamunat eivät ole kuitenkaan ole läheskään ainoa syötävä taikka muu asia, jota jenkkeihin ei saa tuoda, vaan lista on pitkä kuin nälkävuosi. Asia onkin hyvä tiedostaa etukäteen, sillä raja-asemilla harvemmin naureskellaan näille asioille, kuten Sweeneyn pariskuntakin sai todeta. Tarinalla oli kuitenkin tällä kertaa onnellinen loppu ilman jättisakkoja. Hassua kyllä, viranomaiset eivät lopulta edes takavarikoineet pariskunnan suklaamunia, joten Sweeneyt saivat nauttia loppumatkansa herkullisesta maitosuklaasta.

(Yhteensä 763 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.