Lynn Loop

Vancouver on ulkoilijan paratiisi niin kesällä kuin talvellakin. Nyt kun ollaan taas kesän puolella, olemme alkaneet kierrellä metropolialueen lukuisia luontopolkuja sekä vaellusreittejä. Eilen sunnuntaina suuntasimme puoliltapäivin North Vancouverin puolelle Lynn Valleyn laaksoon. Tämä Mount Frommen sekä Mount Seymourin puristuksissa sijaitseva laakso on meiltä noin 20 minuutin ajomatkan päässä ja se tunnetaan yhtenä Vancouverin alueen sateisimpana paikkana. Suuren sademäärän ansiosta laakson reunoilla on aikoinaan kasvanut suuria puita, joista on 1900-luvun alun laajojen hakkuiden jäljiltä nähtävissä lähinnä enää valtavia kantoja. Pitkälle mädäntyneet jättikannotkin ovat silti vaikuttavia suomalaiseen talousmetsään tottuneelle.

Hieman liioittelulta tuntuva varoitus


Metsäisiä maisemia

Alueella on yhteensä kolme luonnonpuistoa, joita pitkin risteilee kymmeniä kilometrejä eri tasoisia vaellusreittejä. Me valitsimme iltapäivän ratoksi suositun reilun viiden kilometrin mittaisen Lynn Loopin. Arvioitu kiertoaika kyseiselle reitille on noin kaksi tuntia, mikä piti kohdallamme sangen hyvin paikkansa. Reitin voi kulkea kumpaankin suuntaan, mutta me päätimme kiertää sen myötäpäivään. Reitin alussa kävellään pitkin vuorilta alkunsa saavan kosken viertä kulkevaa hyväkuntoista metsätietä. Noin puolentoista kilometrin jälkeen tieltä käännytään polulle, joka lähtee kipuamaan ylös jyrkkää mäen reunustaa. Mäen harjalla kulkee toinen polku, jota pitkin aloitetaan paluumatka. Yläpolkua on kaatuneiden puiden vuoksi hieman vaivalloinen kävellä, mutta se laskeutuu lopuksi hyvää sorapolkua pitkin takaisin aloituspaikalle. Juuri lopussa olevan sangen tasaisen laskun vuoksi reitin kiertäminen myötäpäivään on polville miellyttävämpää.

Koski ja metsäpolku

Vancouverilaiset ovat aktiivisia ulkolijoita ja polulla riittikin väkeä. Jonossa ei sentään tarvinnut kulkea, vaan välillä saimme olla hetken kaksistemmekin. Trafiikkia piisasin kuitenkin sen verran, ettei tarvinnut pelätä törmäävänsä alueella eläviin musta- tai harmaakarhuihin. Parkkipaikan taulun mukaan viimeisin havainto karhusta oli kuitenkin vain reilun viikon takaa, joten täysin poissuljettua se ei alueella kuitenkaan ole.

Varoituksia karhuista

Kaiken kaikkiaan Lynn Loop oli mukava parituntinen, jonka voi hyvin käydä kiertämässä toisenkin kerran. Paikalle on helppo ajaa keskustasta ja tarjolla on runsaasti ilmaisia parkkipaikkoja. Koska reitti kulkee koko ajan metsässä, ei itse Lynn Loopilta aukene maisemia Vancouveriin. Reitin varrella on kuitenkin haarautumia, joiden päässä pitäisi olla jonkinlainen maisemapaikka. Emme kuitenkaan itse käyneet yhdessäkään näistä tällä kertaa.

(Yhteensä 269 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.