The Real Housewives of Vancouver

Vancouver koko kevään ”puhutuimpia aiheita” on ollut kanadalaisen Slice-kaapelikanavan uusi tosi-tv sarja The Real Housewives of Vancouver, jonka ensimmäinen osa nähtiin muutama viikko sitten. Kyseessä on amerikkalaiseen tosi-tv formaattiin perustuvasta viihdesarjasta, jossa seurataan rikkaiden kotirouvien elämää ja edesottamuksia. Formaattiin kuuluu turhanpäiväistä pröystäilyä ja ökyilyä, riidoilla ja yllätyskäänteillä maustettuna. Tyypillistä roskaviihdettä siis.

Mediassa uuden sarjan alkua rummutettiin toista kuukautta etukäteen. ”Suurta huomiota” herätti se, että sarja sijoittuu Vancouveriin Kanadan rahan ja vallan keskuksen Toronton sijaan. Viihdelehdissä kerrottiin miten ”torontolaiset olivat niin katkeria sarjan menetyksestä” Vancouverille. Samaan aikaan keskustelupalstoilla päiviteltiin miten tuollainen turhuuksien sirkus saatiin juuri Vancouverin riesaksi. Niin tai näin, kiinnostusta sarjaa kohtaa saatiin kyllä aikaiseksi, sillä ensimmäistä kahden tunnin mittaista spesiaalia katsoi noin 1,2 miljoonaa kanadalaista, mikä on on melkoinen lukema maksulliselle kaapelikanavalle.

The Real Housewives of Vancouver

Pakko se on myöntää, että mekin katsoimme sarjan avausjakson. Kiinnostavaa siinä oli kuitenkin lähinnä nähdä miten kaunis Vancouver näyttäytyy tällaisen sarjan taustana. 13-jaksoinen ykköskausi on kuvattu viime kesänä ja kaupunki näytti kyllä todella hyvältä niin päivä- kuin yökohtauksissakin. Kaikki muu sarjassa olikin sitten turhamaisuuden huipentumaa.

Sarja seuraa viiden varakkaaksi esitellyn naisen niin ihanaksi luonnehdittua arkea. Naisista rikkain (tai rikkaimman miehen nainut) on Ronnie, joka asuu West Vancouverissa aidatussa yhteisössä meren rannalla sijaitsevassa 10 miljoonan dollarin asunnossa. Vapaa-ajallaan Ronnie matkustelee sekä poikkeaa usein viinitilallaan Napa Valleyssä yksityisjetillään. West Vancouverissa, jossain Cypress Mountainin rinteillä, asustaa myös Jody, joka on suuren pitopalvelun perustaja ja pyörittää vaateliikettä Vancouverin keskustassa. Jody ajelee autojen dinosauruksella, Hummer H1:llä ja käyttää tiaraa. Hän on sarjan ainoa varallisuutensa itse luonut nainen.

Christina, Reiko, Jody, Mary ja Ronnie

Downtownin alueella asuu sarjan naisista kaksi, Christina ja Mary. Näistä ensimmäinen asustaa Yaletownissa False Creekin rannalla sijaitsevassa Erikson nimisessä luksustornitalossa. Christina luonnehtii sarjassa itseään ”huomiohuoraksi”, mikä selittänee osallistumisensa sarjaan. Toinen hänestä käytetty nimitys on ”kullankaivaja”, sillä Christina ei tee töitä, vaan elelee kahdesta erostaan saamillaan kipurahoilla. Christinan harrastuksia ovat ”jatkuva matkustelu, lukeminen ja masturbointi”. Mary on entinen Miss Ohio, joka muutti Vancouveriin rikkaan miehen perässä. Häntä luonnehditaan jonkinnäköiseksi 90-luvun pop-tähdeksi, jolla on ollut lähteestä riippuen neljästä seitsemään top40-singleä Kanadassa. Mary vaikuttaa sarjan naisista tavallisimmalta, sillä hänen asuntonsa näyttää sarjan perusteella aivan normaalilta Yaletownin condolta. Mikä kauheinta, se ei ole edes penthouse!

Viides naisista, Reiko, asustaa Vancouverin varakkaimpiin kuuluvalla Shaughnessyn alueella Downtownin eteläpuolella. Reiko keräilee urheiluautoja ja ensimmäisessä jaksossa hän ostaakin 10 000 dollarin laukkuunsa sopivan uuden Ferrari 458 Italian. Reikon varallisuuden alkuperästä ei anneta sen tarkempaa tietoa, mutta tämän aviomies oli epäiltynä murhasta muutaman vuoden takaisessa paikallisten huumejengien välisessä sodassa…

Sneak-peak ensimmäisestä jaksosta

Ensimmäisen jakson aikana istutaan terasseilla homoystävän kanssa, otetaan botuliini-piikki poskiin ja vietetään yleellinen viikonloppu Whistlerissä. Tosi-tv:n ollessa kyseessä, ei asioiden aitoudesta voi tietää varmasti, mutta ainakin sarjassa yritetään luoda vaikutelmaa jonkinlaisesta paikallisesta eliitistä. Näin ei kuitenkaan liene, sillä sarjan naiset ovat ehkä Ronnieta lukuunottamatta melko ”köyhiä rikkaita” Vancouverin mittakaavalla. Vancouverissa huipulle kun on matkaa, sillä kaupungissa asuu satoja todella rikkaita ja jopa muutama miljardööri. Näiden todellisen 1%:in todellinen elämä lienee melkoisesti näistä tosi-tv tähtösistä eroavaa, veikkaisin.

(Yhteensä 267 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.