Vauhtia uusista nimipalvelimista

Täältä Kanadasta käsin selailtuna tämä uusi blogini on ollut alusta saakka hidas reagoimaan kaikkiin klikkauksiin ja olen ymmärtänyt tilanteen olevan saman kaltainen myös Suomessa käsin, muutamien tänne jätettyjen kommenttien pohjalta. Tilanne on outo, sillä itse sisältö kyllä latautuu palvelimelta nopeasti ja tuntuukin, että kaikkein eniten aikaa kuluu palvelimen reagointiin klikkaukseen. Tämä viittaisi vahvasti hitaisiin nimipalvelimiin, joiden kestää löytää internetin osoiteavaruudesta oikea palvelin, jolta välittää dataa selaimen käytettäväksi.

Olen ollut asian suhteen turhautunut jo pitkään, mutta onneksi nyt näyttää siltä että käyttämäni Suncomet webhotelli on vihdoinkin tekemässä asialle jotain. Nimittäin kuukausi sitten heidän sivuillaan ilmoitettiin, että he tulevat vaihtamaan käyttämänsä nimipalvelimet uudempiin ja nopeampiin, minkä pitäisi kaiken järjen mukaan tehdä myös tästä blogistani huomattavasti nopeamman selata. Siirtyminen uusiin nimipalvelimiin tapahtui perjantaina 16. marraskuuta, eli siitä on kulunut nyt muutama päivä. Koska tällaisten muutosten kestää kopioitua ympäri internetiä, halusinkin odottaa muutaman päivän ennen asiasta mainitsemista.

Olisinkin nyt kiinnostunut tietämään, tuntuuko tämän blogini selaaminen nopeammalta kuin aiemmin? Olen todella kiitollinen jokaisesta alapuolelle jätetystä kommentista, minkä lisäksi asiasta voi äänestää tuossa oikealla sivupalkissa olevassa äänestyksessä. Tämä tieto on minulle tärkeää, sillä en pysty todentamaan asiaa täältä Kanadasta käsin muuta kuin omalla kohdallani, mikä ei välttämättä vastaa olosuhteita Suomessa. Olenkin siis kiitollinen ulkoisesta palautteesta asiassa.

Jos blogin selaaminen ei tunnu kommenttien ja äänestyksen perusteella yhtään nopeammalta, pitänee minun yrittää selvittää asiaa tarkemmin Suncometin kanssa tai siirtyä lopulta kokonaan uudelle alustalle.

(Yhteensä 139 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.