58 000 000 dollarin lukaali

Joskus on hauska saada hieman perspektiiviä siitä, miten erilaisessa maailmassa oikeasti varakkaat ihmiset elävät. Tähän on sangen hyvä mahdollisuus täällä Vancouverissa, sillä kaupungissa asuu valtava määrä miljonäärejä ja tuntematon ryhmä miljardöörejäkin. Yksi tapa on katsoa näiden ihmisten elämään on katsoa miten nämä asuvat ja tässä auttavat listaukset kaupugin kalleimmista luksusasunnoista. Listaukset kalleimmista asunnoista ja kodeista kuitenkin elävät jatkuvasti ja esimerkiksi viimekesäinen listaukseni silloisesta Kanadan top 5:sta on jo pahasti vanhentunut. Asetelma on kuitenkin yhä samankaltainen ja Kanadan kalleimmat lukaalit löytyvät edelleen Torontosta ja Vancouverista, jälkimmäisen hallitessa monesti listan aivan terävintä kärkeä.

Viime kirjoituksen aikoihin Kanadan kallein listattu asunto oli osoitteessa 3810 Marine Drive sijaitseva suuri rantatontti West Vancouverissa. Huima 38 miljoonan hintalappu ei kuitenkaan saanut suurta rantatonttia kaupaksi, vaan tontti on edelleen myynnissä ja myyjä on joutunut pudottamaan pyyntihintaansa peräti 25 miljoonalla dollarilla. Nykyisellä 12,9 miljoonan hintalapullaan tontti ei enää ylläkään listojen kärkeen, mutta omalla tavallaan millaisia määriä ilmaa tällaisten asuntojen hinnat voivatkaan sisältää. Tässäkin tapauksessa kyse on purkukuntoiseksi luokitellusta talosta, joka kuitenkin sijaitsee suurella rantatontilla keskeillä ja kauniilla paikalla.

Hinnan logiikka onkin liittynyt tontin kehitysmahdollisuuksiin ja sen pilkkomiseen kolmelle uudelle luksushuvilalle. Logiikka ei kuitenkaan näytä toimineen tällä kertaa ja myyjä joutuikin nielemään 65% pudotuksen pyyntihinnassaan. Jos tontti menee kuitenkin tällä hinnalla kaupaksi on kyseessä silti myyjälle erittäin tuottavasta kaupasta. Tämä kun maksoi itse vuonna 1964 samasta tontista ja sille rakennetusta talosta vaivaiset 40 000 dollaria. Arvonnousua on kertynyt parisataakertaisesti.

Mutta mikä onkaan Kanadan tämän hetken kallein myynnissä oleva asunto? Vastaus sijaitsee tälläkin kertaa Vancouverissa ja tällä kertaa ihan kaupungin itsensä maalla Point Greyn luksusalueella. Siellä on nimittäin tullut äskettäin myyntiin osoitteessa 4787 Drummond Drive hulppea ranskalaistyylinen chateau omalla 1,1 hehtaarin tontillaan. Tontilla sijaitsee yhteensä kolme erillistä asuinrakennusta, joiden yhteinen asuinpinta-ala on huikeat 1580 neliötä. Kaikista rakennuksista aukeaa luonnollisesti maisemat yli veden North Shore Mountainseille ja kaikissa on kaikki kuviteltavissa oleva. On uima-altaat, oma tennis- ja urheilukenttä, piharakennus vieraille, parkkihalli yli kymmenelle urheiluautolle, maisematerasseja ulkotulella ja niin edelleen.

[jj-ngg-jquery-slider gallery=”16″ center=”1″]

Rakennuksen on alunperin rakennuttanut omaksi kodikseen herra nimeltä Don Mattrick, joka on tehnyt menestyksekkään uran ensiksi Microsoftin ja sittemmin Electronic Artsin huipulla. Viimeisimpänä Mattrick on toiminut mobiilipelifirma Zyngan toimitusjohtajana, missä voi olla myös yksi syy asunnon myyntiin tuloon, sillä Zynga on ollut vaikeuksissa viimeisen vuoden aikana.

Oli syy mikä tahansa, on mahdotonta kieltää etteikö osoitteessa sijaitseva kartano olisi hulppea myyntikuvissaan. Kadulta rakennuksesta ei kuitenkaan näe mitään, minkä vuoksi en itse edes tiennyt sen olemassaolosta aiemmin. Helikopterikuvissa avautuu kuitenkin jonkinlainen näkymä suurelle pihamaalle.


Näytä suurempi kartta

Miksi rakennus alunperin nappasi huomioni oli se, että sen myynti-ilmoitus ei poikkeuksellisesti nimennyt kohteen osoitetta taikka sen hintaa. Huhujen ja pienen tutkimustyön perusteella molemmat kuitenkin selvisivät ja hintapyynnn sanotaan olevan noin 58 miljoonaa dollaria. Summa erottaa kohteen kaikista muista tällä hetkellä myynnissä olevista ja tekee siitä varmasti koko Kanadan kalleimman myyntikohteen.

Hulppeasta hinnastaan huolimatta tämä tuskin on Kanadan kallein koti. Vancouverin alueella sijaitsee nimittäin muitakin valtavia kartanoita, joiden hintaa voi yleensä vain arvioida. Huhut kuitenkin kertovat, että esimerkiksi läheinen upouusi 4707 Belmont Avenue voisi olla tätä vielä huomattavasti kalliimpi asunto. Monikerroksisen rinnetalon rakennuttaja on tiettävästi yksi AutoTrader -myyntisivuston perustajista ja huhut kertovat rakennusvaiheessa uponneen rahaa jopa 100 miljoonaa dollaria.


Näytä suurempi kartta

Huhussa voi olla perää, mutta niitä on melko mahdotonta varmistaa. Tällaiset huhut kuitenkin kertovat, että Vancouverin luksuskiinteistöissä puhutaan valtavista summista, jotka ovat tavalliselle kuolevaiselle todella kaukaisia ja melkeinpä käsittämättömiä. Siitä huolimatta on kuitenkin kiintoisaa tietää jotain pientä näistäkin pienistä piireistä, joita keskuudessamme kuitenkin on.

 

(Yhteensä 223 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Yksi ajatus artikkelista “58 000 000 dollarin lukaali”

  1. Tämä pieni kämppä meni lopulta kaupaksi 51,8 miljoonan dollarin hintaan. Vähemmän yllättäen ostaja oli kiinalainen… 🙄

     

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.