Banaani johdattaa taideaarteen luo

Jos olet taiteen ystävä ja matkalla Saksassa, sinun kannattaa seurata keltaista banaania. Ai mitäkö? No keltaisia banaani graffitteja, joita saatat nähdä katukuvassa esimerkiksi Berliinissä kuljeskellessasi. Graffitit ovat kölniläisen taiteilija Thomas Baumgärtelin käsialaa ja hän on maalannut niitä (joskus luvalla, joskus ilman) jo yli 4000 rakennuksen ulkoseinään ympäri Eurooppaa. Erityisen paljon näitä banaaneja löytyy Baumgärtelin kotimaasta Saksasta ja Berliinissä niihin törmääkin aika ajoin.

Mystiset banaanit eivät kuitenkaan ole vihattuja töhryjä, vaan sellaisen ilmestyminen ulkoseinään on monen taidegallerian pitäjän märkä uni. Banaanit nimittäin indikoivat, että rakennuksesta sijaitsee loistavana pidettävä taidegalleria, jossa kannattaa poiketa. Vaikka banaanit ovatkin Baumgärtelin oman mielen mukaan jaettuja, on niistä muodostunut niiden tunnettavuuden lisäännyttyä yleisesti hyväksytty epävirallinen leima ”loistavalle taidelöydölle”, jota ei sovi sivuuttaa.

Taideaarteen epävirallinen leima

Idea on hauska ja satunnaidet banaanit pistävät katukuvassa silmään. Niiden sijaintipaikoista ei ole kuitenkaan olemassa karttoja, joten löydöt täytyy tehdä itse. Ei niin yllättäen Hamburger Bahnhofin ulkoseinässä ei keltaista banaania ole, joten näyttää siltä että olemme Baumgärtelin kanssa samaa mieltä ainakin tämän museon tarjonnasta.

(Yhteensä 343 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.