Brockton Point

Kelit ovat olleet kauniin syksyisiä Vancouverissa parin viimeisen viikon ajan. Niinpä lähdimmekin edellissunnuntaina iltapäivästä ulkoilemaan. Kohteeksi valikoitui North Vancouverissa sijaitseva Mount Seymour, jolla sijaitsee laskettelukeskuksen lisäksi myös monia kiintoisia vaelluspolkuja.

Paikan päällä totesimme saman suunnitelman tehneen myös puolet Vancouverista, sillä laskettelukeskuksen parkkipaikka oli täynnä kuin talvella konsanaan. Suurin osa väestä suuntasi ylös laskettelurinteitä pitkin ja saman reitin päädyimme ottamaan mekin. Talvella kevyesti laskettavat rinteet tuntuivat ylöspäin kivutessa kaikkea muuta kuin kevyeltä ja alkumatka olikin pientä puuskuttamista. Matka kuitenkin eteni hissukseen ja noin kolmen vartin päästä olimme laskettelurinteiden yläpuolella.

Laskettelukeskus kesäteloilla

Sieltä suosituin polku jatkuu aina Mount Seymourin huipulle saakka, mutta matkaa ja nousua olisi vielä runsaasti edessä. Koska kello oli jo reilusti iltapäivän puolella, päätimme päättää tämän kertaisen retkemme Brockton Pointtina tunnetulle kalliolle. Paikalta aukeaa upea maisema ympäröiville vuorille ja aina Vancouverin keskustaan saakka. Hieman idempänä näkyvät myös utuisena itäisen Lower Mainlandin maamerkit kuten uusi Port Mann Bridge sekä tietenkin Mount Baker. Ikilumisen Bakerin lisäksi myös läheisemmät vuoret olivat jo saaneet ensilumen korkeimmille huipuilleen.

North Shore Mountainsit kalliolta nähtynä


Maisemia Brockton Pointilta

Itäisen Lower Mainlandin maamerkkejä

Söimme kalliolla olevalla suurella lohkareella eväämme ja lähdimme paluumatkalle. Matkalla takaisin parkkipaikalle päätimme koukata läheisellä Mystery Lakella. Se olikin hyvä päätös, sillä vaikka järvelle johtava metsäpolku olikin hiihtorinteitä mutaisempi, oli se silti maisemiltaan paljon leveää laskettelurinnettä mielenkiintoisampi. Myös itse järvi oli ihan nätti, vaikka taivas olikin mennyt pilveen.

Poseeraus kalliolla

Polku mysteerijärvelle

Mystery Lake

Oheiset kuvat on muuten otettu pääosin uudella Nokia Lumia 1020 älypuhelimella, jonka ostin Salt Lake Citystä itselleni taskukokoiseksi kameraksi. Olen kerennyt käyttää kameraa vasta hyvin vähän, mutta ainakin tämän reissun perusteella tämä 41 megapikselin kamerakännykkä tekee ihan kelvollista jälkeä. Tarkempi arvio laitteesta on tulossa kunhan käyttökokemuksia kertyy hieman nykyistä enemmän.

(Yhteensä 222 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.