Capilano Canyon

Havahduimme tässä menneellä viikolla siihen, ettemme ole käyneet vaeltamassa sitten viime syksyn. Mitään varsinaista syytä tälle ei ole ollut, sillä paikallinen leuto talvi mahdollistaa vaeltamisen alavammilla reiteillä ympäri vuoden. Yli puolen kilometrin korkeudella kulkevat reitit ovat kuitenkin talvikautena poissa käytöstä, sillä niille sataa talvella lunta metrikaupalla. Menneenäkin talvena paikallisilla vuorilla satoi lunta noin 11 metriä, joten on selvää ettei vuorilla kulkeville poluille ole asiaa kuin lumikengillä.

Tänään sunnuntaina keli  oli puolipilvinen, joten päätimme ajaa heti aamusta Grouse Mountainin laskettelukeskuksen parkkialueen lähettyvillä sijaitsevalle Capilano Canyonille. Tämä veden uurtama syvä kanjoni erottaa West Vancouverin ja North Vancouverin kaupungit toisistaan ja on koskimelojien suosiossa. Kanjonissa villinä virtaava Capilano River saa vetensä 160 metriä merenpinnasta sijaitsevalta suurelta Capilano Laken tekojärveltä. Järvi on rauhoitettu kokonaan ihmisiltä, sillä se on yksi Vancouverin metropolialueen kolmesta suuresta vesivarastosta (toiset kaksi ovat Seymour Lake ja Coquitlam Lake hieman idempänä). Capilano Lake saa vetensä ympäröiviltä vuorilta ja se tarjoaa huippulaatuisen juomaveden 40%:lle koko metropolialueen noin 2,4 miljoonasta asukkaasta.

Ruoho oli vehreämpää aidan tällä puolen

Järvi syntyi paikalle vuonna 1954, kun sen etelälaidalle valmistui senaikaisen kaupungin vesilaitoksen johtajan Ernest Clevelandin mukaan nimetty suuri Cleveland Damin pato. Näyttävälle padolle on helppo saapua autolla tai bussilla, sillä laskettelukeskukselle vievä tie kulkee vain muutaman sadan metrin päässä siitä. Itse pato on melkoinen ilmestys ja varsinkin näin lumien sulamisen aikaan vesimassojen pauhu on melkoinen.

Korkea Cleveland Dam

Padon vierellä

Melkoinen vesiliukumäki

Padolta lähtee lukuisia vaelluspolkuja, joista me päätimme kiertää hieman alle kolmen kilometrin mittaisen lenkin. Reitin nimi vaihtelee sen varrella, mutta pääosan matkaa sen nimi on Shinglebolt Trail. Se kulkee kauniissa metsä- ja joenrantamaisemissa. Itse polku on hyvässä kunnossa ja kylttejä on tarpeeksi usein oikean reitin löytämiseksi. Karhuista ei tällä reitillä tarvitse huolehtia, sillä varsinkin näin kauniina sunnuntaina ulkoilijoita oli liikkeellä valtavasti ja erityisesti koiran omistajat tuntuivat suosivan reittiä.

Shinglebolt Trail

Metsää ja jokivartta

Yksi monista silloista yli Capilano Riverin

Jokivartta alajuoksun suuntaan

Reitin ehdoton erikoisuus on itse Cleveland Dam, mutta muuten reitti ei tarjoa mitään kovin ihmeellistä esimerkiksi Cypress Fallsin tai Brothers Creekin vaelluspolkuihin verrattuna. Hauskana yksityiskohtana keskelle metsää oli ripustettu suuri määrä kylttejä jotka kertoivat, että alueella oli kuvattu menneellä viikolla elokuvaa. Kuvaukset oli kuitenkin saatu jo kasaan ja kysymysmerkiksi jäikin kuvatun elokuvan nimi, sitä kun ei yleensä kuvauspaikkojen yhteydessä kerrota. 🙄

Varoitus jo päättyneistä kuvauksista

Meillä kului reitin kiertämiseen aika tarkalleen tunnin verran. Lisätietoja sekä tarkan reittikuvauksen kiertämästämme polusta löytää täältä.

(Yhteensä 366 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.