Joulu Amerikassa

Tänään oli sitten tämän vuoden viimeinen työpäivä ja edessä on 18 päivän mittainen joululoma! 😮 Tämä joulu on kuitenkin hieman poikkeuksellinen, sillä Niinan suunnatessa Suomeen perinteiseen joulun viettoon, lähden itse aivan erilaiselle joulumatkalle. Kuten olen aiemmin maininnut, pikkuveljeni on viettänyt tämän syksyn Yhdysvaltojen puolella Michiganin osavaltiossa vaihto-opiskelemassa. Hänen lukukautensa päättyi tällä viikolla ja niinpä meille syntyi jo kesällä ajatus, että mitäpä jos minä matkaisinkin hänen luokseen ja tekisimme yhdessä matkan ja mitäpä sen vähempää kuin halki Amerikan!

Lennänkin huomenna veljeni luokse Michiganiin, pieneen Houghtonin kaupunkiin lähellä Kanadan rajaa. Sieltä lähdemme matkaamaan hiljalleen kohti etelää ja Meksikonlahtea. Jouluaaton vietämme Chicagossa ja vuosi vaihtuu Texasin taivaan alla Dallasissa. Välille mahtuu kuitenkin monta Amerikan Keskilännen kaupunkia ennen saapumistamme tammikuussa Louisianan lämpöön New Orleansiin. Sieltä minä sitten lennän takaisin kotiin tammikuun viidentenä ja veljeni palaa takaisin Suomeen.

Tiedossa on varmasti kiintoisan erilainen joulu matkassa Amerikan sydänmailla. Ja kuten kaikista reissuistamme, tulen tästäkin reissusta kirjoittamaan tänne blogiin myöhempänä ajankohtana. Laittelen kuitenkin kuulumisia jo sitä aiemmin tien päältä. Hyvää joulun odotusta kaikille lukijoille! 🙂

(Yhteensä 844 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

2 vastausta artikkeliin “Joulu Amerikassa”

 1. Kiitos hienosta blogista! Löysin tämän vasta googlen kautta. Olen halunnut muuttaa Kanadaan parisen vuotta ja siihen olisi nyt tilaisuus. Tuntuu vaan, että useasta paikasta tulee ensimmäisenä vastaan se, miten vaikea maahan on päästä ja töitä löytää. Luin että saitte jo oleskeluluvan ja muut paperisotkut hoidettua alta, mutta olen kuullut, että vaikka olisi työssä ja työluvat siis kunnossa, niin virallista oleskelulupaa joutuisi odottamaan jopa 5 vuotta? Onkohan minulla väärää tietoa?

  T: todella suuri halu nähdä muutakin kuin suomea 😀

   
  1. Hei Henna,

   Anteeksi etten ole vastannut täällä blogin puolella sinulle aiemmin. Toivottavasti en missannut viestiäsi ollessamme tien päällä. 😐

   Mahdoitko päätyä suunnitelmiesi mukaisesti tänne Kanadaan? Toivottavasti olet sittemmin löytänyt blogistani apua aiheen tiimoilta. Jos sinulla on vielä kysymyksiä, niin laita minulle meiliä.

   Hyvää joulunalus aikaa sinne suunnalle!

    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.