Pyhän Patrickin päivän paraati

Tänään on vietetty Vancouverissa kaunista sunnuntaipäivää. Sateisen viikon keskelle osunut kaunis päivä sattui juuri sopivasti jokavuotisen St. Patrick’s Dayn eli Pyhän Patrickin päivän kohdalle. Päivään liittyy kiinteänä osana paraatit, jollainen järjestetään myös Vancouverissa vuosittain. Koska asumme käytännössä paraatireitin varrella, kävimme aamupäivällä pienellä happihyppelyllä katsomassa paraatin tämänvuotista menoa.

Nyt muutaman täkäläisen paraatin nähneenä on pakko todeta, että ne kaikki sisältävät samoja elementtejä ja esiintyjiäkin. Mukana on silti aina jotain uutta koristetta ja hauskaa ideaa. Yleisöäkin on yleensä kauniina päivänä liikkeellä kymmeniä tuhansia, joten mikäpä mukavampi tapa nostattaa ruokahalua kuin käydä ulkoilemassa tunnin verran paraatireitin varrella.

Haltijoita ja paraatiorkestereita

Tänä vuonna paraati oli hieman viime vuotista lyhyempi ja kesti noin 40 minuuttia. Kuten aina paraateissa, ei nähtävillä ole vain säkkipillejä ja rivitanssia, vaan joukkoon mahtuu niin vanhoja autoja ja hälytysajoneuvoja, kuin kiinalaisia tanssijoita ja lohikäärmeitäkin. Ne kun kaikki ovat kiinteä osa vancouverilaista kulttuuria ja siten mukana kaikissa paraateissa.


Vihreitä osallistujia ja katsojia

Tämän vuotinen paraati oli mielestämme jälleen hauska tapahtuma ja pienestä toiston tunteesta huolimatta oli mukavaa olla kauniina päivänä ulkosalla. Ohessa joitain kuvia paraatista.


Lohikäärmeitä ja muita olentoja

Erittäin vanha paloauto sekä Lontoon olympiamitalisti uimari Ryan Cochrane

(Yhteensä 897 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.