Canucks vs. Flames joukkotappelu

Ottelut naapurikaupunkien välillä saavat joskus pelaajien tunteet kuumenemaan ja näin kävi totisesti lauantai-iltana täällä Vancouverissa pelatussa Vancouver Canucks – Calgary Flames ottelussa. Peliä ehti nimittäin kulua vain kaksi sekuntia, kun kentällä oli jo käynnissä koko kentän kattava joukkotappelu.

Erikoisen tilanteen taustalla oli Calgaryn valmentajan Bob Hartleyn päätös laittaa ottelun aloituskentäksi räyhäjenginä tunnettu Flamesien neloskenttä, joka on poikkeuksellinen ratkaisu. Vancouverin valmentaja John Tortorella arvasi, että Hartleyn tarkoituksena oli aiheuttaa jonkinlainen kärhämä, jossa Vancouverin ykköskentän pelaajat saattaisivat saada pitkiä rangaistuksia tai pahimmassa tapauksessa loukkaantua rähinän lomassa. Niinpä Tortorella päätti vastata samalla mitalla ja laittoi aloitukseen oman karskin neloskenttänsä.

Ja lopputulosta ei tarvinnut arvuutella pitkään, vaan välittömästi kiekon iskeydyttyä jäähän oli hulina päällä. Tappelun laannuttua oli kummankin joukkueen jäähypenkillä ahdasta, kun 10 pelaajaa ahtautui kahteen pieneen jäähyaitioon. Tapauksesta vihellettiin lopulta 188 minuuttia jäähyjä ja kahdeksan pelaajaa passitettiin suoraan suihkuun. Samaan aikaan tunteet kävivät kuumana myös vaihtoaitiossa, jossa vihainen Tortorella karjui Hartleyn suuntaan, tältä elettäkään saamatta.

Eivätkä tunteet viilentyneet 0-0 päättyneen ensimmäisen erän jälkeenkään. Tortorella nimittäin päätti marssia Calgaryn vaihtokopille kertaamaan tapahtumia Hartleyn kanssa. Hänen matkansa kuitenkin estettiin pukukopin edustan käytävällä, jossa käytiin melkoinen torikokous kuumana käyvän Tortorellan ja Calgaryn edustajien ja pelaajien välillä.

Itse peli päättyi lopulta rangaistuslaukauskisan jälkeen Vancouverin 3-2 voittoon, mutta pelistä jäi tietenkin päällimmäisenä mieleen rähinä ja torikokous käytävällä. Jälkimmäinen johtikin tänään maanantaina Tortorellalle langetettuun 15 päivän toimitsijakieltoon, sillä vastustajan tiloihin ei ottelun aikana saa mennä. Calgaryn Hartley sai hänkin omista toimistaan rangaistuksena 25 000 dollarin sakon.

Suuret tappelut ovat sangen yleisiä NHL:ssä ja edellisen kerran oli Toronto Maple Leafsin ja Buffalo Sabresin välillä syyskuussa, kun kummatkin joukkueet maalivahteja myöten ottivat osaa joukkomähinään. Pohjoisamerikkalaiset tuomarit eivät yleensä tappeluihin puuttu ennen kuin pelaaja tai pelaajat ovat maassa, minkä jälkeen lasketaan jäähyminuutit ja jaetaan pelikiellot. Meininki on hieman erilaista kuin sangen siistissä SM-liigassa.

(Yhteensä 262 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.