Canyon Lightsin valokanjoni

North Vancouverin puolella sijaitseva Capilano Suspension Bridge on Vancouverin yksi suosituimpia turistinähtävyyksiä, jolla vierailee vuosittain noin 800 000 kävijää. Siellä vieraille tarjoutuu mahdollisuus kulkea syvän kanjonin reunalla, kiivetä puiden latvoihin rakennettuja kulkureittejä sekä tietysti ylittää kuuluisia riippusilta. Nähtävyys on ehdottomasti vierailun arvoinen ja olemme Niinan kanssa vierailleet siellä useaan otteeseen.

Capilano Canyonin joulumaailma

Paikallista ilahduttava tieto on, että BC:n asukkaiden on mahdollista lunastaa normaalia pääsymaksua vastaan vuosikortti, jonka kanssa alueella voi vierailla vuoden aikana useampaankin otteeseen. Tämä on erityisen kätevää kun vuoden aikana on tulossa useita vieraita, jotka yleensä haluavat vierailla alueella, jolloin itse ei joudu maksamaan kuin yhdestä pääsykerrasta. Kortti tarjoaa myös mahdollisuuden kokea paikka eri vuoden aikoina, joista yksi kiintoisin on loppuvuodesta aukeava Canyon Lights valomaailma, jossa kanjoni näyttäytyy aivan uudella tavalla.

Valomaailman sisällä

Värikkäät toteemipaalut

Valopalloja lammen yllä

Laservaloja metsässä

Alueen päänähtävyys on tietenkin turistikohteen nimessä esiintyvä 140 metriä pitkä riippusilta, joka roikkuu 70 metriä Capilano Canyonin yläpuolella. Kanjoni on niin syvä, että sillan alapuolelle mahtuisi kokonainen Helsingin olympiastadionin torni. Päiväsaikaan kiikkerän sillan ylitys kouraisee korkeanpaikankammoisia vatsanpohjasta, mutta pimeän jälkeen sillalta ei enää näe kanjonin pohjalla virtaavaa koskea. Pitkä silta on kuitenkin valaistu kauniisti, kurottautuen pimeyden halki.

Kuuluisalla sillalla oli ruuhkaa

Vastapuolella

Vastapuolella sijaitsevat kävelyreitit kanjonin reunalla on myös valaistu kauniisti ja pienen lammen yläpuolelle on ripustettu valkeita valopalloja. Yläpuolella puunlatvojen tasolla kulkeva Treetops Adventure loistaa kauniisti pimeydessä ja lyhyt ympyräreitti tarjoaa erillaisia maisemia alapuolen kävelyreiteille. Ylhäältä on yllättävän helppo ottaa jalustan kanssa valokuvia, sillä suuret puut joiden varassa kulkureitti roikkuu, ovat tukevia. Samaa ei voi kuitenkaan sanoa puiden välisistä riippusilloista, jotka keikkuvat ihmisten painosta ylös ja alas.


Seikkailu puiden huipulla

Kulkureittejä alapuolella

Takaisin vastapuolella alueen uusin nähtävyys Cliff Walk on myös valaistu kirkkaasti, joskin kapea kulkureitti kanjonin seinämässä ei ole pimeällä kaikkein hurjin nähtävä, vaikka kallioseinämä onkin valaistu kauniilla väreillä. Päiväsaikaan kierros on kuitenkin pakollinen nähtävä ja nostattaa paikoin hiukset pystyyn.

Kulkuväylät pimeyden keskellä

Rauhallista joulumusiikkia päärakennuksen edustalla

Pienen kiertelyn päätteeksi onkin mukava pysähtyä alueen päärakennukselle nauttimaan pelimannien musisoinnista sekä nauttimaan lämmintä juotavaa. Kokonaisuudessaan pimeään vuodenaikaan järjestettävä Canyon Lights on mukava pieni tapahtuma, joka on syytä kokea ainakin kertaalleen. Vuosikortittomallekin vaihtoehtona on saapua paikalle noin puolitoista tuntia ennen pimeän laskeutumista ja näin kokea samalla kertaa kanjonin valoisan sekä pimeän puolen. Kokemus on ehdottomasti ajan väärti! 🙂

Mukava ja kaunis nähtävyys

(Yhteensä 368 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.