MNP Tower

Vancouverin keskusta on pohjoisamerikkalaisittain poikkeuksellinen, sillä sen sadoissa tornitaloista ja pilvenpiirtäjistä suurin osa on asuinkäytössä. Niin kaupungin korkein Living Shangri-La kuin sen vierelle nouseva Trump Towerkin ovat molemmat asuinrakennuksia. On keskustassa silti valtavasti toimistotornejakin ja lisää tulee jatkuvasti. Kolme tämän hetken merkittävintä toimistorakennushanketta ovat varmaankin Telus Garden, Exchange Tower sekä MNP Tower. Näistä viimeeksimainittu on ehkä kaikkein kiintoisin projekti, joka tulee kurkottamaan 143 metrin korkeuteen.

Havainnekuvia ja video uudesta tornista

Uusi toimistotorni on arkkitehtuurisesti kiintoisa, sillä se sijoittuu käytännössä aivan historiallisen Marine Buildingin kylkeen. Paikka on erittäin ahdas, sillä toisesta suunnasta sitä rajaa toinen vanhempi toimistotorni. Siksi MNP Tower tuleekin olemaan siro, kaartuen hitusen matkallaan kohti korkeuksia. Kapea ja kaartuva lasinen torni tuleekin tarjoamaan kiintoisan vastakohdan vuonna 1930 valmistuneelle Marine Buildingille, joka oli yksi Vancouverin ensimmäisiä tornitaloja pitkään kaupungin korkein rakennus.

Rakennustilanne viime elokuussa

Ohessa on muutamia valokuvia viimeisten yhdeksän kuukauden ajalta, jolloin rakennustyömaa on kerennyt kohota jo melkoisiin mittoihin. Rakennuksella on vielä jonkin verran matkaa 36 kerroksen korkeuteen, jonka jälkeen sen katolle rakennetaan vielä kruunumainen lasirakennelma. Se tuleekin varmasti erottamaan rakennuksen keskustan siluetissa.


Kohonnut torni helmikuussa

Ja jos joku jäi ihmettelemään tornitalon erikoista nimeä, niin sen taustalla on rakennuksen päävuokralaiseksi tuleva MNP Consulting konsultointiyritys, joka vuokraa yhdeksän kerrosta toimitiloikseen. Suurimpana vuokralaisena yrityksen nimi tulee toimimaan myös rakennuksen virallisena nimenä.

Matkalla kohti korkeuksia

(Yhteensä 308 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.