Helteinen vappu

Kanadassa ei juhlita vappua, mutta toukokuun ensimmäisenä päivänä oli silti aihetta juhlaan. Tuolloin nimittäin koitti vuoden ensimmäinen hellepäivä, kun elohopea kohosi moni paikoin yli maagisen +25 asteen. Vancouverissakin oltiin hellerajan tuntumassa +22 asteen lukemissa, mutta huomattavasti korkeammalle mentiin metropolialueen itäosassa, jossa vuorten lähettyvillä mitattiin +29 asteen lämpöjä. Myös Whistlerissä ja Pembertonissa oli kesäisen kuumaa, kun mittari näytti +27 ja +29 astetta.

Ennuste päivälle lupasi vieläkin lämpimämpää…

Kaikkein suurin lämpötila mitattiin British Columbian sisämaassa Ashcroftin pikkukylässä, jossa lämpötila saavutti +30,2 asteen lukemat. Kyseessä on tämän vuoden ensimmäinen kolmenkympin ylitys koko maassa.

Virallisiakin lukemia korkeampia tarjoilivat epäviralliset mittaukset vappupäivän mittaan ja on pakko sanoa, että torstai tuntuikin paljon lämpimämmältä kuin viralliset tulokset antavat ymmärtää. Niin tai näin, kesästä on nyt vahva lupaus vaikka toukokuu ja varsinkin kesäkuu voivatkin vielä tuoda viileän yllätyksen..

Epävirallisia mittauksia päivän mittaan

(Yhteensä 180 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.