Port Mann Bridge päivitys

Täällä British Columbiassa on vietetty tänään helteisen pitkän viikonlopun viimeistä vapaapäivää. Viikonlopun aikana aikaa on tullut vietettyä paljon ulkosalla pyöräilemässä ja vaeltamassa, mutta myös lähiseudun rakennusprojektien viimeisintä tilannetta tarkastaessa. 🙂

Eilen sunnuntaina kaunis keli sai minut ajamaan iltapäivästä metropolialueen itäosaan katsomaan miten uuden Port Mann Bridgen valmistuminen on edennyt viime kuukausina. Itse uusi siltahan on ollut avoinna ja käytössä jo toista vuotta, mutta vieressä seisseen vanhan 5-kaistaisen terässillan purkaminen on ollut poikkeuksellisen hidasta.

Uusi ja vanha silta syksyllä 2012

Vanhan sillan purkutyön tekee hitaaksi se, että työ tapahtuu vilkkaan ja luontoarvoiltaan tärkeän Fraser Riverin vesiväylän yläpuolella. Silta joudutaan purkamaan käytännössä osa kerrallaan, sillan alkuperäiset 60-luvun rakennusvaiheet päinvastaisessa järjestyksessä tehden. Kaikki osat pyritään myös romuttamisen sijasta kierrättämään, mikä myös hidastaa niiden irrotusta ja kuljetusta.

Purkutyö tapahtuu rakennustyötä päinvastaisessa järjestyksessä

Sillalta on poistettu jo aikaa sitten lähestymisrampit sekä kaikki tienpinta, niin että jäljellä on enää metallinen tukirunko. Sen purkaminen on vaatinut kahden tilapäisen tukitornin rakentamista sillan kumpaankin päähän, jotka tukevat siltaa purkutyön aikana. Sillan keskeltä on jo poistettu suuri pätkä alkuperäistä metallirunkoa ja sillan päät seisovat nyt kokonaan näiden tukitornien varassa.

Luurangoksi kutistunut silta

Nyt kun vanhat lähestymisrampit on purettu kokonaisuudessaan, on myös uuden sillan viimeistely päässyt viimeiseen työvaiheeseen. Siinä nyt 8-kaistainen silta levenee lopulliseen kymmenen kaistan mittaansa, kun eteläpuolen ramppia päästään leventämään nyt tilan vapauduttua.

Tilapäisiä rakennelmia purkutyön ajaksi

Uuden sillan alla

Uusi silta on jo osoittautunut menestykseksi ja purkanut täysin ylikulkua aiemmin päivittäin riivanneet pahat ruuhkat. Sillan ylitys maksaa kolme dollaria henkilöautolta, mutta ainakin itse arvostan noin minuutin mittaista hujautusta yli Fraser Riverin niin paljon, että käytän siltaa aina kun meillä on tarve mennä joen eteläpuolelle. Muutama dollari kun on pieni hinta jopa tuntien ajansäästöstä, mikä on tehnyt uudesta sillasta erittäin suositun. Itse asiassa niin suositun, että saatamme nähdä pian uuden 10-kaistaisen sillan joen alajuoksulla.

Uusi silta lähempää

Uuden sillan panoraama

(Yhteensä 285 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.