Trump Tower Vancouver 18 kerrosta

Vancouver on allekirjoittaneen kaltaiselle rakennusprojekteista kiinnostuneelle henkilölle paratiisi. Kaupunkikuva ympärillä muuttuu koko ajan, kun uusia tornitaloja ja pilvenpiirtäjiä nousee jatkuvasti kymmenittäin ympäri kaupunkiseutua. Uusia projekteja esitellään muutama kuukaudessa ja kaikista niistä kärryillä pysymisessä on jopa itselle vaikeaa, varsinkin kun kyseessä ovat esikaupunkeihin kohoavat rakennukset. Aina välillä tulee kuitenkin jotain aidosti erilaista.

Kerroin viime kesäkuussa, että myös amerikkalainen kiinteistömoguli Donald Trump on nyt iskenyt silmänsä Vancouverin kuumiin kiinteistömarkkinoihin. Trump on osakkaana rakentamassa Vancouverin ydinkeskustaan uutta hulppeaa, peräti 188-metristä ja 63-kerroksista luksushotellin ja asuntoja yhdistävän kaartuvan pilvenpiirtäjän.

Uusin havainnekuva tornista

18. kerroksen rakennustyöt alkamassa

Vielä tuolloin projekti oli maanpinnan alapuolella, kun valtavalle rakennukselle tehtiin perustuksia. Syksyn ja talven aikana torni on kuitenkin lähtenyt nousemaan ja korkeutta tulee noin kerros viikossa. Tällä viikolla työmiehet aloittivatkin jo 18. kerroksen rakennustyöt. 63. kerrokseen on siis vielä matkaa, mutta hiljalleen alkaa hahmottua rakennuksen kiertyvä rakenne. Lisäksi on saatu ensimmäiset viitteet rakennuksen tulevasta lasituksesta, joka on tumman vihertävää lasia.

Näkymä West Georgia Streetiltä

Ensimmäiset palat uutta lasitusta

Ensiviitteet kaareutuvasta rakenteesta

Luksusasuntojen myynnistä ei ole tihkunut minkäänlaista väliaikatietoa, mutta miljoona-asunnot ovat varmasti tehneet kauppansa. Kyseessä on kuitenkin ainutlaatuisesta maamerkkirakennuksesta, joka tulee hallitsemaan Vancouverin silhuettia vuosiksi eteenpäin. Ostajille on tarjolla myös monenlaisia herkkuja, kuten taloyhtiön oma Rolls-Royce autonkuljettajalla sekä asunnon hintaan sidottu määrä lentotunteja yksityisjetillä vuoden aikana. Koko projekti esitetäänkin luksuksen huipentumana ja sitä markkinoidaan prameilla lifestyle-videoilla. Toivon mukaan videot ja visio puhuttelevat ostajakuntaa, ettei rakennuksesta tulisi aavepilvenpiirtäjää. 🙄

(Yhteensä 328 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.