Hämyisän yksityisetsivän mysteeri

Escape Roomit eli pakohuoneet ovat nousseet viimeisen parin vuoden aikana ympäri maailmaa suureksi hitiksi kaveri- ja työporukoiden keskuudessa. Eri teemoihin rakennetuista huoneista etsitään yhteistyössä vihjeitä ja ratkotaan pulmia, joilla pyritään yleensä pakenemaan huoneesta 45 minuutin aikana ja välttää joutumasta hullun psykopaattimurhaajan teurastamaksi.


Vancouveriinkin on perustettu viime vuosina lukuisia pakohuoneita ja yksi suosituin elämystarjoaja on Gastownin historiallisessa kaupunginosassa toimiva SmartyPantz. Gastownissa sijaitsevaan vanhaan kerrostaloon on rakennettu yhteensä viisi huonetta, joiden teemat vaihtelevat murhaajan kellarista uppoavaan sukellusveneeseen ja painajaismaisesta kartanosta psykedeeliseen mielikuvitusmaailmaan. Huoneiden vaikeustaso ja sen myötä selviämisprosentti vaihtelevat ja yleensä alle puolet selviytyy tehtävästä annetussa ajassa. Meidän eilinen neljän hengen porukkamme valitsi tehtäväkseen etsiä todisteita korruptoituneen yksityisetsivän natsi-kytköksistä ennen tämän paluuta lounaaltaan toimistolleen.

Spies & Lies mysteerin tapahtumapaikka

Ensiksi meidät briiffasi tehtävästämme salapoliisiksi pukeutunut näyttelijä, jonka jälkeen meidän agenttien piti ensiksi etsiä keinon päästä yksityisetsivän huoneeseen. Lampun takaa löytyneen avaimen jälkeen meillä oli 45 minuuttia aikaa etsiä todisteita kuuntelemalla muun muassa radiolähetystä (kunhan vain olimme ensiksi saaneet radion toimimaan) sekä etsimällä piilotettuja avaimia kaappiin, josta löytyi mystisiä ravitositteita. Ne antoivat vihjeitä etsiä kirjahyllyssä olevasta tietosanakirjasta kombinaatiota taulun takaa paljastuneeseen kassakaappiin.

Erilaisia pakohuoneita

Olimme todella lähellä selvittää mysteeri ja ainoastaan kassakaapin kombinaation loppuosa jäi selviämättä määräaikaan mennessä. Huoneen onnistumisprosentti on vain 20%, joten saavutuksemme oli sangen hyvä. Hauskaa meillä ainakin oli mysteeriä ratkoessa ja pakohuoneiden idea vaikutti nerokkaalta! En tiedä miten ”hauskoja” kauhuteemaiset huoneet ovat, joissa huoneessa saattaa maata ruumis ja jokainen pelaaja aloittaa tehtävän kahlittuna, mutta ehkäpä juuri siksi tuollaista huonetta pitääkin palata toiste kokeilemaan! 🙂

Erikoisesti sisutettu aula

(Yhteensä 482 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.