Ensivierailu Sea to Sky Gondolalla

Kaksi vuotta sitten Squamishiin avautuneesta Sea to Sky Gondolasta on muodostunut lyhyessä ajassa äärimmäisen suosittu uusi turistikohde. Kohde sijaitsee noin 60 kilometriä Vancouverista, vain pari kilometriä Squamishin eteläpuolella ja tarjoaa huikeita vuorimaisemia lyhyen gondolimatkan päälle. Howe Soundin pohjalta lähtevä limenvihreä gondoli kuljettaa vierailijat hujauksessa 885 metrin korkeudessa sijaitsevalle aktiviteettikeskukselle, josta on muodostunut turistien rakastama vierailukohde, jonka parkkipaikka on joka viikonloppu tupaten täynnä.

Ruuhkien sekä korkean pääsymaksun vuoksi monet paikalliset ovatkin päätyneet välttämään tätä uutta turistikohdetta, mistä syystä mekään emme ole vierailleet siellä ennen viime sunnuntaita. Paikka on kyllä kiehtonut mieliämme siitä nähtyjen kauniiden valokuvien vuoksi, joten päätimme viimein lähteä katsastamaan paikan omin silmin. 🙂

Upouusi gondola korkeuksiin

Paikalle on syytä saapua viikonloppuruuhkien vuoksi hyvissä ajoin ja olimmekin gondolin ala-asemalla aamukymmeneltä. Pysäköintialueella oli tuolloin vielä tilaa ja pääsimme gondolin kyytiin sen enempiä jonottamatta. Matka huipulle kestää vain kymmenen minuuttia ja tarjoaa aina vain huikeammaksi muuttuvia maisemia. Howe Soundin seinämät kohoavat vihertävävetisen vuonon ympärillä ja melkein vedenrajassa luikertelee Whistlerin ja Vancouverin välinen kuuluisa Sea to Sky Highway.

Matka huipulle kestää vain 10 minuuttia

Maisemat alkavat nopeasti kohoamaan

Ylhäällä gondolihissi saapuu suurelle vierailukeskukselle, joka on erinomainen tukikohta alueen tutkimiseen. Aiemmin kyseinen alue on ollut täysin saavuttamattomissa ja täysin asumatonta erämaata, mutta nyt paikalle saapuu joka päivä jopa pari tuhatta vierailijaa. Rakennuksen terassilta aukeaa ikoninen maisema alas vuonoon ja onneksemme aamupäivän keli mitä kaunein heinäkuun poutapäivä.

Huipun näköalatasanne

Howe Sound ylhäältä

Kaunis heinäkuun sunnuntai

Terassin kulmalta uskaliaat voivat astella noin sata metriä pitkää riippusiltaa, joka on todella suosittu paikka ottaa valokuvia. Sillan suosion innoittamana sellainen on nyt myös suunnitteilla Whistleriin. Sillan toiselta puolelta aukeaa avoin näkymä 2031 metriä korkealle Sky Pilot Mountainille, joka on aluetta hallitseva vuorenhuippu. Huipun jäätiköiltä saavat alkunsa satoja metrejä alempana kohisevan kauniin  Shannon Fallsin vesimassat.

Satametrinen riippusilta on suosittu

Sky Pilot Mountain

Emme olleet saapuneet paikalle ainoastaan turisteina, vaan suunnitelmissamme oli vaeltaa päivän aikana Al’s Habrich Trailina tunnettu vaelluspolku ylös vuoren harjannetta, jonka huippu on on 1772-metrinen Mount Habrich. Harjanteelle johtavalla polulla on mittaa noin neljä kilometriä suuntaansa, mutta lähes 400 metrin korkeusero tekee siitä hitaan ja raskaan kiivetä. Polulta ei aukea juurikaan maisemia, mutta se on itsessään kaunis, kulkien vehreässä metsämaastossa.


Al’s Habrich Traililla

Parin tunnin vaelluksen jälkeen vaeltaja palkitaan käsittämättömän upeilla maisemilla, jotka yltävät yli koko Squamishin laakson. 702 metriä korkea ja itsessään todella jylhä Stawamus Chief näyttää täältä 1200 metrin korkeudesta pieneltä ja sen kolmella huipulla olevia ihmismassoja on melkein mahdotonta erottaa. Squamihin kaupunki levittäytyy koko laakson mitalta, taustanaan 2678-metrinen Mount Garibaldin tulivuori sekä Tantalus Rangen upeat jäätikköhuiput. 😮

Vierailukeskus paljon alempana

Melkoinen maisema piknikille

Chief ja Squamish alapuolella

Söimme kalliolla eväitä maisemia ihaillen ennen paluumatkaa takaisin vierailukeskukselle. Iltapäivästä keli oli muuttunut hieman pilvisemmäksi ja gondolille olikin muodostunut pitkä jono alas suuntaavia turisteja.

Takaisin gondolilla

Sea to Sky Gondola teki meihin vaikutuksen uutena ja erittäin viimeisteltynä elämyksenä lähellä Vancouveria, jonka houkuttelevuuden pystymme nyt ymmärtämään. Korkea hinta estää paikallisia vierailemasta paikalla kovinkaan usein ilman kausikorttia, mutta siitä huolimatta palaamme varmasti paikalla vielä uudelleen katsastamaan myös alueen muut vaelluspolut.

(Yhteensä 243 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.