Kuninkaallinen vierailu

Kuninkaallisten vierailu on suuri uutinen ja tapahtuma missä tahansa päin maailmaa erityisesti, kun kyseessä ovat Iso-Britannian tuleva kuningaspari sekä superjulkkikset William ja Kate. Pari vieraili Kanadassa ensimmäisen kerran vuonna 2011, mutta tuolloin he eivät ennättäneet tänne British Columbiaan, mikä jäi harmittamaan monia. Nyt haavoihin saadaan kuitenkin balsamia, sillä eilen pariskunta saapui kahdeksan päivän mittaiselle visiitille juuri tänne länsirannikolle.

Kuninkaalliset vieraat Vancouverissa

William ja Kate saapuivat pääkaupunki Victoriaan eilen sunnuntaina, josta matka jatkui pääministeri Justin Trudeaun kanssa pidettyjen juhlallisuuksien jälkeen vesitasolla Vancouveriin, jossa innokas ihmislauma tervehti kuninkaallista paria Coal Harbourissa. Vierailu jatkui Vancouverista tänään maanantaina sateisen kelin saattelemana ylös länsirannikkoa alkuperäisasukkaisen asuttamalle Bella Bellan saarelle, jossa pari tutustui paikalliseen kulttuuriin.

Kaikissa vierailukohteissa kuninkaallista paria ovat olleet vastaanottamassa tuhannet innostuneet kanadalaiset, joista moni on odottanut tätä hetkeä pitkään. Erityisen kiinnostuneita ihmiset ovat olleet näkemään edes vilauksen parin kahdesta lapsesta, prinssi Georgesta sekä prinsessa Charlottesta, jotka ovat myös mukana matkassa ja jotka myös nähtiin Victorian lentokentällä.

Kuninkaallisen humun jälkimainingeissa monet kuitenkin kysyvät mitä vierailu kustantaa kanadalaisille, sillä parin edellinen Kanadan vierailu maksoi kaikkine järjestelyineen 1,2 miljoonaa dollaria. Vielä tätäkin kalliimpi oli itse kuningatar Elisabet II:n vierailu maassa vuonna 2010, jonka hintalapuksi arvioidaan noin 2,8 miljoonaa. Arvostelijoita tuskin lohduttaa tieto siitä, että laskennallisesti Iso-Britannian kuningashuoneesta koituu tavalliselle kanadalaiselle maksettavaa ainoastaan kaksi dollaria vuodessa, mikä sekin on joidenkin mielestä kaksi dollaria liikaa.

(Yhteensä 211 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.