Kuninkaallinen vierailu

Kuninkaallisten vierailu on suuri uutinen ja tapahtuma missä tahansa päin maailmaa, varsinkin kun kyseessä ovat Iso-Britannian tuleva kuningaspari sekä superjulkkikset William ja Kate. Pari vieraili ensimmäisen kerran Kanadassa vuonna 2011, mutta tuolloin nämä eivät ennättäneet tänne British Columbiaan, mikä jäi harmittamaan monia. Nyt haavoihin saadaan kuitenkin balsamia, sillä eilen pari saapui uudelle kahdeksan päivän mittaiselle visiitille juuri tänne länsirannikolle.

William ja Kate saapuivat provinssin pääkaupunki Victoriaan eulen sunnuntaina, josta nämä jatkoivat pääministeri Justin Trudeaun kanssa pidettyjen juhlallisuuksien jälkeen matkaansa vesitasolla Vancouveriin, jossa innokas ihmislauma tervehti kuninkaallista paria Coal Harbourissa. Vierailu jatkui Vancouverista tänään maanantaina sateisen kelin saattelemana ylös länsirannikkoa alkuperäisasukkaisen asuttamalle Bella Bellan saarelle, jossa pari tutustui paikalliseen kulttuuriin.

Kaikkialla kuninkaallista paria ovat olleet vastaanottamassa tuhannet innostuneet kanadalaiset, joista moni on odottanut hetkeä pitkään. Erityisen kiinnostuneita monet ovat näkemään näkemään vilauksen parin kahdesta lapsesta, prinssi Georgesta sekä prinsessa Charlottesta, jotka ovat myös mukana matkalla ja jotka nähtiinkin Victorian lentokentällä.

Kuninkaallisen humun jälkimainingeissa monet kuitenkin kysyvät myös mitä vierailu kustantaa kanadalaisille, sillä parin edellinen vierailu maksoi kaikkine järjestelyineen 1,2 miljoonaa dollaria. Vielä kalliimpi oli itse kuningattaren vierailu talviolympialaisten aikana vuonna 2010, jonka hintalappu oli 2,8 miljoonaa. Arvostelijoita tuskin lohduttaa edes tieto siitä, että laskennallisesti Iso-Britannian kuningashuoneesta koituu tavalliselle kanadalaiselle maksettavaa vain kaksi dollria vuodessa, mikä sekin on monien kaksi dollaria liikaa. 🙄

(Yhteensä 173 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.