Metrotownin talviset nietokset

Länsirannikolla eletään paraikaa erittäin poikkeuksellista talvea, sillä normaalisti vain muutaman päivän maassa viihtyvä lumi on pysynyt maassa koko joulukuun ja ennusteiden mukaan Vancouverissa tullaan tänä vuonna viettämään pitkästä aikaa valkeaa joulua. Erityisesti hieman korkeammalla sijaitsevien alueiden asukkaat ovat saaneet nauttia / kiroilla jatkuvia nietoksia jo useamman viikon ajan, eikä loppua ole näköpiirissä.

Lunta lumen perään

Tornitalot lumimyräkässä

Pääasiassa olemme ihailleet talvista ihmemaata kotimme lämmöstä, mutta kävin viime viikolla myös lyhyellä valokuvauskierroksella tässä lähistöllämme jälleen yhden sankan lumipyryn aikana. Oli melko outoa kävellä tyhjiä katuja, jotka olivat auraamattomasta lumesta pöpperöiset. Näin matkallani vain muutamia ihmisiä ja yksittäisen lapsiperheen, joka oli saapunut kirjaston puistoon tekemään lumiukkoa tuoreesta lumesta. 🙂

Jouluvaloja kirjaston kulmalla

Kirjaston aukio

Suuren Metropolis-kauppakeskuksen edustalla pakkasesta huolimatta päällä oleva suihkulähde oli vuorannut lähteen keskellä loikkivat delfiinit paksun jääkuorrutuksen sisään, mikä näytti melko hauskalta ennen paluutani kodin lämpöön.

Mitä turhaan suihkulähteitä sammuttelemaan

Viikkoa myöhemmin suoritin toisen kuvauskierroksen Metrotownin alueella paikallisia jouluvaloja hieman nähdäkseni. Edellisviikkoon verrattuna keli oli kaunis ja iltataivaan pimetessä tähdet tulivat esille. Pakkanen pakotti kuitenkin liikkumaan A:sta B:hen ripeästi ennen kuin sormet ja kamera jäätyisivät. Onneksi varpaiden jäätyminen ei kuitenkaan ole enää mahdollista. 🙄


Pakkaspäivän hämärtyvä ilta

Burnabyn jouluvaloja

Kirjaston puiston ympärillä rakennetaan

Kingswayn varren maisemia

Asuinalueemme Metrotown on voimakkaasti kehittyvä alue, jonka muutos näkyy hyvin valokuvaamisissani rakennusprojekteissa, joita on käynnissä kaikkialla ympärillämme. Mukavasti Burnaby on panostanut myös jonkin verran julkisiin jouluvaloihin, joita ihmisten omat valot täydentävät tornitalojen tuhansissa ikkunoissa. Ylhäällä korkeuksissa loistavat omat valomme eivät vain valitettavasti näy alas, vaan ovat vain omana ilonamme.


Metrotownin alueellakin rakennetaan valtavasti

Puolitoistatuntinen kuvausmatkani päättyi lopulta takaisin kodillemme, jonka lämmössä oli mukava sulatella sormia ja katsella nyt samoja maisemia ylävinkkelistä käsin. Hyvää joulunalusaikaa täältä Burnabystä!

Jouluvalo- ja tornitalokanjoni

(Yhteensä 233 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.