Gold Creek Falls

Nyt kun upea laskettelukausi on takanamme, onkin aika aloitella tämän kesän vaelluskautta. Vuorilla polkuja peittää vielä paksu lumipeite, mutta alhaalla laaksossa lehteen puhjenneet metsät tarjoavat jo vaelluspolkujaan halukkaille. Suuntasimmekin vappuviikonlopun sunnuntaina kohti Maple Ridgeä, jonka kyljessä sijaitsee suuri Golden Ears Provincial Parkin luonnonpuisto. Puisto on yksi harvoja paikkoja metropolialueella jossa emme ole vielä vierailleet ja se osoittautuikin kiintoisaksi paikaksi, johon pitää palata uudemmankin kerran.

Alouette Lake

Iltapäivälle valitsemamme polku oli noin viiden kilometrin mittainen helppo kävely Gold Creek Fallsin putouksille, missä vuorilta tulevan sulamisveden muodostama jokiuoma ryöppyää alas matkallaan kohti Alouette Lakea. Tämä suuri järvi on maisemiltaan kaunis ja sen etelärannalla sijaitsee varmasti kesäaikaan hyvin vilkas uimaranta.

Alas vuorilta virtaava Gold Creek

Putouksille johtava polku on ollut aiemmin metsäpolku, mutta suuren suosion vuoksi se kunnostettu muutama vuosi sitten hyväkuntoiseksi hiekkatieksi, jota on helppo kulkea. Liikkeellä olikin runsaasti ihmisiä ja parkkipaikalla oli melkeinpä ruuhkaa.

Polku päättyy putouksille

Polku seurailee jokea ja päättyy putouksille, joiden pauhun kuulee jo hieman ennen niiden näkymistä. Vesiputoukset ovat paraikaa voimakkaimmillaan lumisen talven jäljiltä, joten niissä riittää nyt runsaasti vettä minkä näki hyvin.

Vuolaana ryöppyävät putoukset

Gold Creek Falls olikin hyvä kevyt avaus tälle kaudelle ja lähiviikkoina tulemme varmasti palaamaan uusille vaelluspoluille.

(Yhteensä 254 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.