Juhannus Islannin etelärannikolla

Harvemmin tulee oltua lomalla sesonkiaikaan, mutta tänä kesänä päätimme lähteä juuri juhannuksena reissuun. Kuten keväällä kerrottua, matkakohteenamme ovat skandinaaviset Islanti sekä Gröntlanti, jossa vietämme yhteensä 12 päivää. Kylmät Pohjois-Atlannin saaret ovat hieman harvinaisempi reissukohde, mutta parhaimmillaan juuri kesällä.

Reissumme aloittaa skandinaavinen Islanti, jossa olemme nyt tätä kirjoittaessa kolmatta iltaa. Lyhyessä ajassa olemme ehtineet nähdä jo valtavasti ja itseasiassa tänään olemme aloittaneet paluumatkan kohti Reykjavikiä pitkin maan upeaa etelärannikkoa. Rannikko tarjoilee kaikkea mistä Islanti on kuuluisa eli valtavia ruohon ja lupiinien peittämiä puuttomia laavatasankoja, kauniita vesiputouksia, vuoristoja peittäviä jäätiköitä sekä tietenkin pauhaava valtameri.

Keli on ollut alkumatkasta pilvinen ja hieman sateinenkin, mutta maisemat ovat siitäkin huolimatta ylittäneet kaikki odotuksemme. Esimerkiksi tänään näkemämme Euroopan suurin jäätikkö Vatnajökull oli jotain käsittämätöntä, sillä giganttisen jäätikön kokoa on ollut mahdotonta ymmärtää sitä näkemättä. Korkeilta vuorilta roikkuva ja laaksoihin tunkeutuva jättimäinen jäätikkö tekikin meihin suuren vaikutuksen.

Islannista jää tältä lyhyeltä reissulla paljon nähtävää joskus myöhempään ajankohtaan, mutta ainakin reissu toimii mukavana vilkkaan työvuoden katkaisijana. Keskiviikkona lennämme Grönlantiin, joka lienee vielä aivan omanlainen maailmansa. Näistä maisemista ja tunnelmista lisää myöhemmin sekä ajallaan laajana matkakertomuksena. 🙂

(Yhteensä 760 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.