Koukussa Rec Roomiin

Ensikosketuksestani virtuaalimaailmaan on reilut neljä kuukautta ja nyt hieman kokeneempana on sanottava, että onpahan mahtava teknologia! Virtuaalimaailman imua ja ”siellä olemisen” tuntua on vaikea selittää sitä kokeilemattomille, eikä se välity kunnolla edes videoiden kautta. Wow-kokemus on kuitenkin tosiasia ja tämän ovat todenneet myös kaikki luonamme käyneet vieraat, joiden olen antanut kokeilla virtuaalikypärää.

Virtuaalipuolen suurin ongelma on kuitenkin ollut etenkin Playstation VR:n puolella kunnollisen sisällön vähyys. Kaikenlaisia pikkupelejä ja kikkailuja on ilmestynyt tasaiseen tahtiin, mutta harvaan niihin on saanut tuhraantumaan muutamaa tuntia enempää ja niiden uudelleenpeluuarvo on ollut sangen vähäinen ensikokemuksen jälkeen.

Hiljalleen sisältöä on alkanut kuitenkin ilmestymään ja ehkä kaikkein koukuttavin peli ikinä on reilu viikko sitten PSVR:lle ilmestynyt Rec Room. Kyseessä on kokoelma sosiaalisia pikkupelejä, jotka on nidottu yhteen eräänlaisen kerhotilan välillä. Nerokkainta pelissä on juuri sen sosiaalinen puoli, sillä eri huoneet ja pelit ovat täynnä muita aitoja ihmisiä, jotka voivat interaktioida sarjakuvamaisten avatareidensa kanssa keskenään. Jokaisessä PSVR-kypärässä on sisäänrakennettuna oleva mikrofoni mahdollistaa keskustelun ja ohjaimet toimivat pelissä käsinä, joilla voi viittoa, vilkuttaa , peukuttaa ja kätellä toisia pelaajia. 🙂

Rec Roomin parissa aika lentää

Pelin sosiaalinen puoli aiheuttaa aluksi pientä ujoutta, sillä samassa pelissä on yhtäaikaa lapsia ja aikuisia, sekä naisia ja miehiä. Small talkiin huonosti tottunut suomalainen katseleekin tilannetta ensiksi vierestä ennen keskusteluihin osallistumista, mikä sekin on täysin luonteva vaihtoehto pelimaailmassa. Ilahduttavasti Rec Roomin yhteisö on kuitenkin hyväkäytöksistä, enkä ole ensimmäisen viikon aikana törmännyt häiriköihin. Jos sellaisia kuitenkin näkyy, voi ne äänestää ulos pelistä. Suurin osa pelaajista ovat avuliaita ja pelien keskellä tai välillä porukassa heitetyt läpät voivat olla älyttömän hupaisia.

Itse pelit on suunniteltu huolella ja tarjolla on jalkapalloa, tennistä, frisbeegolfia, polttopalloa ja pantomiimiä. Suurinta osaa peleistä pelataan yleensä maksimissaan neljän hengen joukkueina. Pantomiimissä kolmiulotteisten virtuaalipiirrosten laatiminen ja arvaaminen on ohjaimien pienestä kankeudesta johtuen hupaisaa puuhaa. Kaikkein mukaansatempaavin peli on kuitenkin värikuulasota, jonka todella tarkat kontrollit sekä yhteiden haaste kolmiulotteisen maailman navigoinnissa saavat aikaan hulvattomia kamppailuja.

Virtuaalinen värikuulasota rulettaa

Rec Room on ollut saatavilla Oculus Riftillä ja HTC Vivellä jo jonkin aikaa, mutta PSVR:n lisääminen mukaan on kasvattanut pelaajamääriä huomattavasti. Kiintoisasti peli parittaa eri laitteita käyttävät keskenään, mistä saattaa olla joskus etua hieman tarkemmilla PC-laitteilla pelaaville. PSVR:n Move Controlleritkin toimivat kuitenkin esimerkillisen tarkasti, jonkin maantasolle kurottautuminen on ajoittain ongelmallista. Kokenut PSVR pelaaja ei silti häviä muille ja pääasiahan on pitää hyväntahtoisten pelien parissa hauskaa. 😀

Erikoismaininnan Rec Room ansaitsee loistavasta pelisuunnittelustaan, sillä kontrollit ja käyttöliittymä ovat todella intuitiivisia. Pelien aikana tulee myös liikuttua tosissaan ja itse olen ainakin päättänyt jokailtaisen pelisession hikisenä. Tämä on silti vain hyvä asia, sillä liikunta on vain hyväksi sisällä pelaavalle nuorisolle.

Pelin käyttöliittymä on suunniteltu hyvin

Rec Roomin hankinta on pakollinen jokaiselle virtuaalilaitteiden haltijalle ja kaikkein parasta on, että peli on täysin ilmainen! Toivottavasti peli tulee myös pysymään ilmaisena, vaikka itse kyllä maksaisinkin tästä kokemuksesta, varsinkin kun pelin kehittäjät lisäävät siihen koko ajan uusia lisäosia käyttäjäpalautteen perusteella. Onkin mahdollista, että Rec Room on se peli, joka auttaa virtuaalitodellisuuden lyömään itsensä tosissaan läpi. Varmaa on, että lähestyvä joulu tulee kasvattamaan laitekantaa huomattavasti, mikä tarkoittaa enemmän pelaajia ja siten vieläkin enemmän hauskaa! 😛

(Yhteensä 495 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.