Aikainen laskettelukauden avaus

Paikallisia laskettelijoita jo pitkään syyhyttänyt lähestyvä laskettelukauden avaus otti varaslähdön viime viikon perjantaina, kun paikalliset Cypress Mountain ja Grouse Mountain avasivat molemmat virallisesti kautensa. Marraskuun 10. päivä on molemmille keskuksille aikaisin kauden avaus yli 30 vuoteen, missä auttoi edeltävien päivien sankka lumisade näillä lähivuorilla. Auki saatiin kuitenkin vain muutama rinne, joten tempauksella haettiin lähinnä näkyvyyttä, mutta se oli silti lupaus uuden kauden pyörähtämisestä käyntiin!

Whistlerissä hissit lähtivät pyörimään puolestaan eilen perjantaina, tasan viikko ennakoitua aiemmin. Päätöstä joudutti keskiviikon erittäin runsas lumentulo, kun lunta satoi vuorokaudessa peräti 86 senttimetriä, työntäen kauden lumimäärän jo tässä vaiheessa lähelle 2,5 metriä. Tällä tiedolla meidän olikin aivan pakko ajaa tänään lauantaina Whistleriin aloittamaan myös oma kautemme.  😀

Melkoiset alkukauden lukemat

Matkaan lähdettiin ennen aamukuutta, sillä sääennuste lupasi päiväksi lumisateita, mikä saattaisi vaikeuttaa perille pääsyä. Meillä on bemarissa alla uudet talvirenkaat, mutta kokemuksesta tiedämme monien suuntaavan Whistleriin jopa pelkillä kesärenkailla. Tiellä ei ollut kuitenkaan mitään ongelmaa, sillä pakkasraja oli vain hitusen maantien yläpuolella ja sade tuli näin ollen vetenä.

Aamuinen jono

Olimme Whistlerissä peräti 45 minuuttia ennen virallista avajaisaikaa, jolloin paikalla oli jo noin 50 muutakin innokasta. Hissit alkoivat kuitenkin ottamaan kyytiin jo puoli tuntia avausta aiemmin ja niinpä olimme vuorella aamuvarhaisella. Ylhäällä maisema oli kuin keskitalvelta, sillä puut olivat paksun lumen peitossa. Itse rinteet olivat täydellisessä tikissä, sillä lunta oli enemmän kuin koskaan aiemmin näin aikaisin ja pehmeässä puuterissa oli taivaallista laskea.

Erinomainen ensimmäinen laskettelupäivä

Mieli olisi tahtonut jatkaa pidempäänkin, mutta alkukauden laskettelukunto riitti vain 12 mäkeen. Se on kuitenkin hyvä startti kauteen ja alkukauden laskettelupäivät ovat meille Edge Cardin omistaville joka tapauksessa ilmaisia, joten asiasta on turha hikoilla.

Tulevasta kaudesta povataan tällä hetkellä erittäin lumista. Virallisesti viime talvea ei näytetä pidetyn varsinaisena La Niña -talvena, vaikka koko kausi olikin erinomainen. Tulee tästä kaudesta sitten loistava tai vain kohtuullinen, me olemme valmiita. Hankin kiitospäivän aikaan alennusmyynnistä itselleni uupouudet laskettelulasit juuri haastaviin olosuhteisiin ja tänäisessä pilvisessä kelissä lasit suoriutuivat erinomaisesti. Tästä on siis hyvä jatkaa kohti uusia rinteitä! 😛

Valmiina seuraaviin mäkiin

(Yhteensä 236 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.