Upean laskettelukauden päätös Mount Bakerilla

Tämänvuotinen uskomaton laskettelutalvi päättyi monin paikoin tänä viikonloppuna ja vain harva laskettelukeskus on auki kuun loppuun tai toukokuuhun saakka. Syy keskusten sulkeutumiseen ei kuitenkaan ole lumitilanteessa, sillä vuorilla lasketellaan vielä monta metriä syvässä lumihangessa. Pääsiäisen jälkeen ihmisten mielenkiinto alkaa kuitenkin keskittyä kesäaktiviteetteihin, minkä vuoksi kausi tulee päätökseen.

Mekin Niinan kanssa meinasimme jo, että kahden viikon takainen aurinkoinen päivämme Cypress Mountainilla olisi ollut kautemme viimeinen laskettelupäivä. Mielessämme on kuitenkin kutitellut ajatus vielä yhdestä laskettelupäivästä legendaarisella Mount Bakerilla, jonka lumimäärät huimaavat päätä. Bakerilla huono vuosi nimittäin tarkoittaa 7,5 metriä lunta ja normaalina vuotena lunta sataa noin 17 metriä. Tämän vuoden La Niña -talvena lunta on tullut kuitenkin lähes 21 metriä, joten ei ihme että mieltämme on kutitellut ajatus laskettelusta melkein seitsemän metrisessä hangessa.

Mount Bakerin talvet eivät ole lumettomia

Niinpä pakkasimme sukset vielä viimeisen kerran autoon pääsiäislauantaina ja suuntasimme kohti Mount Bakeria. Rajalla ei tuhraantunut turhan paljon aikaa ja olimmekin ensimmäisten joukossa ajamassa kohti Bakeria. Keli oli alhaalla laaksossa vesisateinen, mutta puolivälissä sade muuttui lumeksi ja pian olimmekin täysin täysin talvisissa maisemissa. Huolestuimme hieman miten pääsisimme laskettelukeskukselle saakka, sillä vaihdoimme autoomme viime viikonloppuna kesärenkaat. Onneksi tie oli kuitenkin hyvin hiekoitettu ja pääsimme hyvin perille.

Pysäköintialue oli lumen saartama

Lauantai oli Mount Bakerin kauden toiseksi viimeinen päivä ja paikalle oli saapunut valtavasti väkeä jokavuotiseen pääsiäisriehaan. Ohjelmaan kuuluu muovisten munien etsintä rinteestä, joista jokainen sisältää palkinnon. Ykköspalkintoon oikeuttaa erityinen kultainen muna, jolla saa kausikortin Mount Bakerille. Idea on hauska ja kaikenikäiset ihmiset etsivät munia hangesta. Niinankin onnistui löytää sattumalta kaksi pääsiäismunaa rinteestä.

Pääsiäismunien etsintää

Lauantain keli oli vaihteleva ja päivän aikana saatiin kaikkea lumisateen ja pilkistävän auringon väliltä. Lumi oli aivan mielettömän hyvää ja edellisyön 15 senttiä tuoretta puuteria tarjosivat ensimmäisten tuntien ajaksi runsaasti tuoreita latuja laskea. Syvässä puuterissa oli mahtavaa laskea, mutta kaaduttaessa oli vaikeaa nousta ylös, kuten Niinan sai todeta kynnettyään lumessa. Yli viisi metriä syvä hanki voi olla jopa hengenvaarallinen, sillä puiden juurilla oleviin lumikuoppiin kaatuminen voi johtaa jopa tukehtumiseen! Kokemustemme perusteella tämä on helppo uskoa.


Puuteripäivä Bakerilla

Kaatuminen syvässä hangessa naurattaa

Kauden viimeinen laskettelupäivämme oli hauska, eivätkä meitä edes haitanneet Bakerin käsittämättömät turvakaiteettomat tuolihissit. Sangen pienestä koostaan huolimatta Mount Baker on todella upea laskettelukeskus ja upean kelin sattuessa maisemat ovat huikeat. Nyt 2783-metrinen  Mount Shuksan vain pilkisteli tarunomaisena pilvien lomasta ja itse 3285-metristä Mount Bakeria emme nähneet ollenkaan.

Tarunomainen verhoutunut Mount Shuksan

Kaunis hetki keskipäivällä

Päivän päätteeksi ajoimme vielä ylös Heather Meadowsin alueelle, jossa sijaitsevasta kauniista vuoristolammesta ei ollut nähtävissä mitään. Syvään lumeen kaiverrettu tie oli kuitenkin nähtävyys, sillä se peitti alleen kaiken liikennemerkeistä aina rakennuksiin saakka. Näkymä muistutti hieman Whistlerin huikeita lumiseinämiä, joskin Mount Bakerilla lumen sulamista saa odottaa aina loppukesään saakka. On uskomatonta, että kaikki kuvissa näkyvä lumi todellakin sulaa kesän aikana, joskin vain täpärästi ennen ensilumen tuloa.


Ajo ylös Heather Meadowsille

Mahtava laskettelukautemme on nyt siis pulkassa ja ensi viikonloppuna viemme sukset kesähuoltoon ja -säilytykseen. Minulle kertyi tänä vuonna 16 laskettelupäivää ja Niinalle peräti 18 (joista kaksi jouluna Kolilla), mikä on huomattavasti normitalven 8-10 päivää enemmän. Ja mikä oli lasketellessa, kun talvi tarjosi parastaan täällä länsirannikolla.

Lumen saartamia rakennuksia

Koska vuorilla sataa lunta vielä muutaman viikon ajan, teen koko talven yhteenvetoa vasta myöhemmin, mutta kyseessä oli uskomattomin talvi täällä asumiemme viiden vuoden aikana. Toivotaan, että myös ensi talvi on vastaavanlainen, joskin lumen kanssa ei olisi niin väliä täällä alhaalla laaksossa.

(Yhteensä 298 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.