Hyvästit Sedineille

Vancouverilaiset jääkiekon ystävät saivat tänään huonoja uutisia, kun jo muutaman vuoden ajan uumoiltu vääjäämätön uutinen Vancouver Canucksin tehonyrkki Daniel ja Henrik Sedinin lopettamisesta kuluvan NHL-kauden jälkeen tuli julki. Uutinen sai monet muistelemaan menneitä, sillä Sedinin identtiset kaksoisveljekset ovat pelanneet Vancouverin väreissä koko 18-vuotisen ammattilaisuransa, jonka aikana heistä on tullut paikallisia urheilulegendoja.

Molempien ura Vancouverissa varmistui alunperin vuoden 1999 värväystilaisuudessa, jossa Canucksien silloisen johtajan onnistui varata tuolloin suurina lupauksina pidetyt veljekset samalla kertaa Vancouveriin suurten odotusten saattelemana. Kaksosten erityinen taito pelata saumattomasti yhteen oli tiedossa jo tuolloin heidän Ruotsin jääkiekkoliigassa nähtyjen esitysten perusteela ja tämä kävi toteen myös Vancouverissa, jossa heistä tuli merkittävä osa nykyistä joukkuetta.

Kaksi ainutlaatuista jääkiekkouraa

Kaksoset ovat olleet jatkuvan tarkkailun alla sekä julkisen keskustelun  kohteena aina ensimmäisestä kaudestaan saakka ja 17 NHL-kauden aikana molemmat ehtivät pelata Vancouverin väreissä yli 1300 ottelua ja tehdä kumpikin yli 1000 tehopistettä, mikä on vain yksi monista veljesten hallitsemista liigaennätyksistä. Molemmilla on hallussaan myös olympiakultamitalit sekä vino pino Ruotsin maajoukkueen väreissä saavutettuja maailmanmestaruusmitaleja useista kisoista. Harmillisesti kummankaan ei kuitenkaan onnistunut voittaa sitä ehkä kaikkein tärkeintä eli Stanley Cupin pokaalia. Lähimmäs kaksikko (sekä koko tiimi) pääsi kaudella 2010-2011, jolloin Vancouver hävisi katkerasti seitsemännessä finaalipelissä Boston Bruinsille. 🙁

Sedinin veljekset ovat tulleet vuosien varrella vancouverilaisille rakkaiksi ja molemmat tunnetaan hyväkäytöksisinä pelaajina, jotka ovat taitureita kentällä ja anteliaita hyväntekijöitä kaukalon ulkopuolella. Molemmat ovat olleet alusta saakka mukana monissa erinäisissä hyväntekeväisyystapahtumissa ja lahjoittaneet huomattavia summia paikalliseen hyväntekeväisyyteen.

Kaksoset tulivat tunnetuksi hyvästä yhteispelistään

Sedinien jääminen eläkkeelle tuleekin olemaan vaikea pala Canuckseille, joiden viime vuodet ovat kuluneet uusien lupauksien kasvattamisessa. Tuloksia ei ole kuitenkaan saatu ainakaan vielä ja tällä kaudella joukkue uhkaa jäädä runkosarjan viimeisten joukkueiden sekaan. Veljesten tänäisen ilmoituksen jälkeen runkosarjaa on jäljellä enää kolme peliä, joista vain yksi pelataan Rogers Arenalla. Tämän viimeisen kotiottelun lippujen hinta kohosikin taivaisiin välittömästi lopetusuutisen vuodettua julkisuuteen.

On kiintoisa nähdä miten Vancouver Canucksien ensi kausi tulee sujumaan ilman Sedinin veljeksiä. Ainakin veljesten pelinumerot 22 ja 33 tullaan pysyvästi jäädyttämään kotiareenan kattoon, kiitoksena näiden pitkästä palveluksesta kotijoukkueen eteen. Molemmat veljekset myös pysyvät Vancouverissa, josta on tullut heille sekä heidän perheilleen kaikkien näiden vuosien varrella oma rakas koti.

Kiitos Sedineille!

(Yhteensä 372 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.