Syysulkoilua ja jättikurpitsoja

Kanadassa vietettiin viime viikonloppuna jokavuotista kiitospäivän pitkää viikonloppua. Viime vuosia sateisemman syyskuun jälkeen lokakuu on alkanut sangen aurinkoisessa säässä ja varsinkin viime viikon lauantaina keli oli mitä loistavin lähteä ulkoilemaan. Kelin innoittamana päätimmekin Niinan kanssa suunnata Maple Ridgen suunnalle, jossa sijaitsee kauniin vehreä Kanaka Creek Regional Park.

400 hehtaarin kokoinen puisto levittäytyy pienen noin 11 kilometriä pitkän joen ympärille, joka halkoo 82 000 asukkaan Maple Ridgen itäisiä asuinalueita. Verkkaisesti virtaava joki on aikojen saatossa uurtanut uomansa syvälle pehmeään maaperään ja suuri osa puistosta onkin sangen mäkistä ja metsäistä jokipengertä. Joen varrelle on kuitenkin rakennettu useita kulkureittejä sekä kävelysiltoja sen ylitse, joten reittinsä voi suunnitella sangen vaivattomasti.

Syksy on tullut Maple Ridgeen

Rantapuistossa oli edelleen vehreää

Kanaka Creek laskee Fraser Riveriin ja jokien yhtymäkohtaan on jätetty pieni puistoalue parin kilometrin mittaisella kävelylenkillä. Alueella sijaitsi aikoinaan vilkas tukkiasema, jolla junien kyydissä saapuneet tukkikuormat kipattiin jokeen alajuoksun sahoille uittamista varten. Alueen vieritse kulkee yhä edelleen vilkas junarata, jota pitkin lukuisat tavarajunat sekä Vancouveriin suuntaavat matkustajajunat rymistelevät.

Aiemmin alueella uitettiin tukkeja

Vaikka syksy onkin jo pitkällä ja vuodenajan vaihtumisen näkee kaikkialla, oli jokivarren puissa kuitenkin vielä runsaasti vihreitä lehtiä. Tänä syksynä ei ole vielä koettu varsinaista syysmyrskyä, joka olisi ehtinyt riepotella lehdet puista, mutta kelien kääntyminen kylmemmäksi on väistämätöntä.

Kaunis päivä kävelylle

Toinen kävelymme oli Kanaka Creekiä noin viisi kilometriä yläjuoksun suuntaan, jossa sijaitsevat Cliff Fallsin pienet putoukset. Kuivahkon syksyn johdosta putouksiltaei virrannut runsaasti vettä, minkä lisäksi itse putoukset ovat myös sangen pienet. Itse kutsuisinkin niitä putousten sijaan koskeksi, mutta alueella on silti useita mukavia kävelyreittejä, joilla kävellessä hurahtaa helposti tunnin verran. Lämpimänä kesäpäivänä alue tarjoaa myös mahdollisuuden tunnelmalliseen piknikkiin, sillä putousten lähettyvillä on useita pöytiä.


Ristiin rastiin Cliff Fallsin alueella

Enemmänkin koski kuin putoukset

Iltapäivän päätteeksi ajoimme vielä Langleyn puolelle todistamaan sadonkorjuujuhlaa Krause Berry Farmsilla. Vierailu maatilalla on yksi suosikkiretkiämme kaupungista käsin, joskin tilasta on tullut viime vuosina uskomattoman suosittu ja varsinkin viikonloppuisin ruuhkainen. Onneksemme väkeä oli iltapäivästä jo lähtenyt kotiinsa, joten saimme automme hyvin parkkiin.

Syksy on tullut myös maatilalle

Ajankohtaan sopivasti maatilalla oli runsaasti kurpitsateemaista ohjelmaa, muun muassa upeita jättikurpitsoja. Myöskään lapsia ei oltu unohdettu ja tilan yhteyteen olikin pystytetty melkoinen lasten puuhamaailma. Meille vierailun kohokohta oli maukkaan omenavohvelin nauttiminen, jonka voimin oli mukava palata takaisin kotiin kivan ulkoilupäivän päätteeksi.

Pieniä ja vähän suurempia kurpitsoja

(Yhteensä 292 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.