Whistlerin uusi riippusilta

Whistler elää tällä hetkellä renesanssia, jonka lähtölaukaus oli laskettelukeskuksen kaksi vuotta sitten tapahtunut myynti Vail Resortille. Vaikka 1,4 miljardin dollarin kauppa herättikin tuolloin suuria tunteita paikallisen ikonin myymisestä amerikkalaiselle korporaatiolle, on kaupasta seurannut tähän mennessä paljon hyvää.

Suurin pelko oli jo valmiiksi kalliiden hissilippujen kallistuminen entisestään, mutta kahden talven perusteella näin ei kuitenkaan näytä käyneen ja kausikorttien hinta jopa hieman laski, etujen parantuessa. Oikeastaan ainoa harmituksen aihe on ollut aiemmin todella maukkaan purilaisen vaihtuminen uuteen vähemmän eeppiseen Epic Burgeriin. 🙄 

Uusi riippusilta Whistlerin huipulla

Kahden kielekkeen välinen yhteys

Pian jättikaupan jälkeen uusi omistaja ilmoitti jättimäisestä 345 miljoonan dollarin investointisuunnitelmasta, jonka myötä Whistleristä rakentuu ympärivuotinen keskus. Suunnitelmaan kuuluu niin uusia hissejä, 50 kilometriä uutta maastopyöräilyreitistöä, suuri sisävesipuisto, painovoimalla toimiva hurja vuoristorata, laajojen laskettelualueiden valaiseminen sekä uusi huikea riippusilta Whistler Mountainin huipulle.


130 metrin mittainen rohkeustesti

Näistä suunnitelmista tänä vuonna valmistuvat sekä hiihtohissien laajennus sekä uusi riippusilta, joka avautui heinäkuussa turisteille. Näimme sillan rakennustöiden olevan käynnissä viime kesänä Whistlerillä vieraidemme kanssa vaeltaessa ja nyt vuotta myöhemmin silta on viimein valmis. 2200 metrin korkeudessa sijaitseva riippusilta on yksi maailman korkeimmista ja sillä on pituutta huikeat 130 metriä. Silta sijaitsee Peak Chairin huipulla ja näkyy aina alas laaksoon saakka.

Reitti pilvien keskellä

Vahvasta metallista rakennettu silta yhdistää toisiinsa kaksi kalliokielekettä, alapuolellaan jyrkkä kallioseinämä, jota pitkin kaikkein hurjimmat laskettelevat talvisin. Tästä syystä siltainsinöörit joutuvatkin tulevana talvena tarkkailemaan sillalle kertyvän jään määrää ja arvioimaan siitä mahdollisesti alapuoleisille rinteille aiheutuvaa vaaraa.

Riippusilta heiluu aavistuksen verran sillä kulkevien ihmisten painosta ja metalliverkkoinen pohja saa kyllä pitämään tavaroistaan visusti kiinni. Maisemat sillalta ovat kauniilla kelillä todella upeat, mutta kaikkein makeimmat valokuvat saa sillan sivustalta, josta otetuissa valokuvissa silta näyttää kuin se kulkisi kilometrien korkeudessa. 😀

Kävely pilvissä

Tavaroistaan on syytä pitää kiinni

Riippusillan toiseen päähän on rakennettu myös uusi 13 metriä pitkä uloke, joka roikkuu yli 50 metriä alapuoleisen seinämän yläpuolella. Rakennusteknisesti mietittynä rakennelma on kiehtova, mutta sen on nähnyt nopeasti ja muutamat kuvat otettuaan haluaa jo jatkaa matkaa. Sitä voi jatkaa esimerkiksi kauniille High Note Trailille, joka on nyt todella helposti saavutettavissa.

Kieleke tyhjän päällä

Me kävelimme huipulta alas huoltotietä pitkin, sillä halusimme käydä katsomassa miltä alkukesästä jopa 15 metriä korkeat lumiseinämät mahtavat näyttää näin aivan loppukesästä. Suureksi yllätykseksemme seinämät olivat sulaneet lämpimän kesän aikana melkein tyystin, mitä on vaikea uskoa keväällä. Uusi talvi on kuitenkin jo tulossa ja Whistlerin huipulla satoi viime viikolla jo ensilumi. Tänä vuonna laskettelijat pääsevät tosiaan nauttimaan uusista hisseistä, joista tulenkin varmasti kirjoittamaan talven aikana. Sitä odotellessa! 😀


Lumikäytävät keväällä ja loppukesästä

(Yhteensä 482 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.