Burnabyn kauneimmat joululaulut

Kristillisenä juhlana jouluun kuuluu olennaisesti kirkko, jonka vuoden tärkeimpiä juhlia ajankohta edustaa. Ulkomailla asuvana ulkosuomalaisena joulukirkossa ei ole kuitenkaan tullut käytyä ainakaan kolmeentoista vuoteen mikä on pienesti harmillista, sillä kirkoissa veisattavat kauneimmat joululaulut ovat kiinteä joulun odotusta monessa perheessä.

Tänä vuonna olemme kuitenkin saaneet huomata,  että Vancouverista löytyy runsaasti perisuomalaista jouluperinnettä. Yksi tällainen on Skandinaviakeskuksella järjestettävät suomalaiset joulumarkkinat, joilta löytyy monenlaista kotoisaa herkkua sekä koristetta, ja joka oli meille tänä vuonna uusi ilahduttava tuttavuus.

Suomikirkko Burnabyssä

Vielä yllättävämpänä törmäsimme myös äskettäin tietoon, että tässä aivan lähettyvillämme sijaitsee suomalainen evankelisluterilainen Emmaus-kirkko, joka järjestää joulukuussa myös perinteiset kauneimmat joululaulut!

Jo 30 vuotta ulkosuomalaisia palvellut Emmaus

Suomikirkko on perustettu 80-luvulla paikallisten suomalaisten toimesta ja on sangen aktiivinen toiminnassaan. Kirkko sijaitsee lähellä Edmondsin kaupunginosaa, keskellä tuikitavallista omakotitaloaluetta. Sijainti pienellä sivukadulla onkin syy miksei rakennusta ole tullut huomattua edes näin lähistöllä asuvana. Netistähän tämänkin tiedon olisi voinut löytää milloin tahansa, mutta asiaa ei ole tullut edes mieleen selvittää. Nyt katsottuna, Suomen evankelis-luterilaisella kirkkolla on seurakuntia sekä toimipisteitä ympäri maailmaa, Berliinissäkin.

Paikalla oli viime viikonlopun kolmantena adventtisunnuntaina melkein täysi tupa joululauluja rakastavaa suomalaisia. Kirkkovieraat olivat keski-iältään melko kokenutta porukkaa, hieman samaan tyyliin kuin parin vuoden takaisilla itsenäisyyspäivän juhlillakin.

Joulukirkossa oli täysi tupa

Kirkon sisällä aulassa jaettiin Suomen lähetysseuran tuttu Kauneimmat joululaulut -vihkonen, joka on sama kuin Suomessakin. Kirkkosalin etulehterillä istui kirkon arvokas laulukuoro, joka säesti kaikkia laulettuja joululauluja ja esitti myös muutamia muutamia valikoituja lauluja. Ihmiset olivat täysillä mukana perinteisissä joululauluissa, joita oli kieltämättä itsekin mukava veisata lämpimissä joulutunnelmissa.

Kuoro ja yleisö veisasivat tunteella

Puolentoistatunnin lauleluiden päätteeksi jäimme Niinan kanssa vielä seurakunnan kahvitarjoilulle, jolla nautittiin makoisista hiukopaloja. Kaiken kaikkiaan kyseessä oli todella mukava tapahtuma aivan kotimme lähettyvillä ja on harmi ettei tapahtumasta tiennyt viime vuonna mitään, kun vietimme ensimmäistä jouluamme täällä Kanadassa. Jatkossa kauneimmat joululaulut Emmauksella tulevat varmasti kuulumaan osaksi omaa joulunodotustamme. 🙂

Lopuksi nautittiin vielä seurakuntakahvit

(Yhteensä 444 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.