Lumisade Capilano Canyonilla

Kaksi edellistä talvea ovat olleet Vancouverissa poikkeuksellisen talvisia. Ensimmäisenä talvena vancouverilaiset eivät olleet alkuunkaan valmistautuneita kunnon talveen, jota riitti kaupunkialueella loppujen lopuksi yli kuukauden ajan. Sittemin kaupunkilaiset ovat olleet valmistautuneita hyiseen talveen ja valmistautumisessa on ollut puutteita itse kaupunkien taholla, joilta on ajoittain loppunut jopa tiesuola kesken taistelussa talvea vastaan.

Valmistautuneena talveen

Kahden kunnollisen talven jälkeen Vancouverissa onkin mietitty millainen tästä talvesta tulee ja alkutalvesta saatiin runsaita sateita. Vuorilla alkutalvi oli kuitenkin poikkeuksellisen lämmin, mutta sittemmin lunta on dumpannut jopa metrikaupalla. Alhaalla kaupungissa on saatu kuitenkin nauttia tähän saakka lumettomasta talvesta, mistä jo normaalisti takkuinen autoliikenne on ollut kiitollinen.

Itärannikolla ja sisämaassa on saatu kärvistellä viime viikot kovissa pakkasissa, joka pilasi tällä viikolla Niinan työmatkan, kun Toronton lentokenttä meni lumesta aivan sekaisin. Nyt näyttää siltä, että tulevalla viikolla lunta saattaa olla tiedossa myös Vancouveriin, mistä saatiin tänään esimakua, kun lunta tuprutti taivaan täydeltä muutaman tunnin ajan. Kovin suuria kinoksia maahan ei kuitenkaan ehtinyt kertyä, mutta maasta tuli valkea monin paikoin.

Lumisade kanjonilla

Kävimme Niinan kanssa kävelyllä North Vancouverissa sijaitsevalla Capilano Canyonilla, jossa oli lumisateen johdosta poikkeuksellisen rauhallista. Yleensä alue on näin viikonloppuisin todella kiireinen, mutta nyt parkkipaikalla oli vain muutamien ulkoilemaan uskaltautuneiden sissien autot.

Kylmä ja kostea kävely

Lumisateen keskellä ilma oli kostean viileää, joten kanjonilla ei tarjennut ulkoilla kovinkaan pitkään. Lumi oli silti kaunis näky keskellä lauhkeaa sademetsää ja saapa nähdä alkaako tästä varsinainen talvi. Kevään kanssa ei ole ainakaan meillä vielä kiire, sillä laskettelukautta on jäljellä vielä yli puolet ja parin viikon päästä olemme suuntaamassa Seattlen lähivuorille pitkälle hiihtolomaviikonlopulle.

(Yhteensä 306 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.