Suomalaisilla joulumyyjäisillä

Suomalaisia sekä skandinaaveja asuu täällä Vancouverin alueella runsain mitoin. Se tuli todettua kaksi vuotta sitten järjestetyllä Suomen 100-vuotisjuhlavastaanotolla, jonne saapui satoja suomalaiset sukujuuret ja/tai yhteyksiä Suomeen omaavia. Suomalaisiin törmää Vancouverissa muutenkin aika ajoin ja muutamien suomalaisten kanssa tulee myös pidettyä aktiivisemmin yhteyttä täällä asuessa.

Jos suomalainen toiminta kiinnostaa suuremmin, toimii naapurikaupunki Burnabyssä  aktiivinen Skandinaviakeskus, jonka tiloissa pohjoismaisia juuria omaavat järjestävät moninaisia tilaisuuksia, kursseja sekä juhlallisuuksia. Yksi vuoden suurimpia tapahtumia on keskikesällä järjestettävät juhannusjuhlat, mutta paikalle kerääntyy runsaasti ihmisiä myös näin joulun alla, kun keskuksella järjestetään useana peräkkäisenä viikonloppuna eri maiden joulumyyjäiset.

Jonoa myyjäisille

Emme ole käyneet joulumyyjäisissä aiemmin, mutta viime viikon sunnuntaina  päätimme lähteä katsastamaan tuolloin järjestetyt suomalaiset joulumyyjäiset. Paikalla oli väkeä runsain mitoin ja sisälle pääsyä joutuikin jonottamaan pienen tovin. Keskuksen eri huoneissa oli esillä kaikkea perinteisiin joulumyyjäisiin kuuluvaa, kuten taidokkaita käsitöitä, joulukoristeita sekä perinteistä suomalaista ruokaa ja herkkuja.

Joulumyyjäiset keräsivät paljon väkeä

Osa ihmisistä olikin saapunut paikalle juurikin karjalanpiirakoiden sekä ruisleivän vuoksi. Myös muut jouluherkut ja -koristeet tuntuivat tekevän kauppansa oikein hyvin. Meidänkin mukaamme lähti kaksi pakettia raesokeria, jota on normaalisti vaikea löytää Vancouverin alueelta.

Joulukoristeita sekä suomalaisia herkkuja

Illalla kotona oli vuorossa omien jouluherkkujen valmistus, kun leivoimme perinteisin menoin piparkakkuja. Parituntinen puuhastelu täytti vatsat piparitaikinalla ja kuluneella viikolla onkin riittänyt vilskettä piparirasialla. Liekö asialla ollut joulutonttu, mutta pipareita on kadonnut mystisesti rasiasta… Saakin nähdä joudummeko tänäkin vuonna leipomaan pipareita vielä toiseen otteeseen, jotta ne riittäisivät varsinaiseen jouluun saakka!

Jokajouluinen perinne

Joulumarkkinoiden lisäksi suunnitelmissamme on myös parin viikon päästä katsastaa tästä ihan lähistöltämme löytyvä suomikirkko, jonka tiloissa järjestetään kuulopuheiden perusteella todella perinteiset  kauneimmat joululaulut. Se jos mikä on varma joulumielen tuoja!

(Yhteensä 377 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.