Suomalaisilla joulumyyjäisillä

Suomalaisia sekä skandinaaveja asuu täällä Vancouverin alueella runsain mitoin. Se tuli todettua muun muassa kaksi vuotta sitten järjestetyllä Suomen 100-vuotisjuhlavastaanotolla, jonne saapui satoja suomalaiset sukujuuret ja tai erinäisiä yhteyksiä Suomeen omaavia. Suomalaisiin törmää muutenkin sangen usein ja muutamien suomalaisten kanssa tulee myös pidettyä aktiivisemmin yhteyttä täällä asuessaan.

Jos suomalainen toiminta kiinnostaa suuremmin, toimii täällä Burnabyssä  aktiivinen Skandinaviakeskus, jonka tiloissa pohjoismaisia juuria omaavat järjestävät erinäisiä tilaisuuksia, kursseja sekä juhlallisuuksia. Yksi vuoden  suurimpia tapahtumia on keskikesällä järjestettävät juhannusjuhlat, mutta paikalle kerääntyy runsaasti ihmisiä myös näin joulun alla, kun keskuksella järjestetään useana peräkkäisenä viikonloppuna joulumyyjäiset.

Jonoa myyjäisille

Emme ole käyneet paikalla aiemmin, mutta viime viikon sunnuntaina  päätimme lähteä katsastamaan tuolloin järjestetyt suomalaiset joulumyyjäiset. Paikalla oli väkeä runsain mitoin ja sisälle pääsyä joutuikin jonottamaan pienen tovin. Sisään päästyämme keskuksen eri huoneissa oli esillä kaikkea perinteisiin joulumyyjäisiin kuuluvaa, kuten paikallisten aktiivien tekemiä taidokkaita käsitöitä, joulukoristeita sekä suomalaista ruokaa ja herkkuja.

Joulumyyjäiset keräsivät paljon väkeä

Osa ihmisistä olikin paikalla vartavasten karjalanpiirakoiden ja ruisleivän vuoksi. Myös muut jouluherkut ja -koristeet tuntuivat tekevän kauppansa ihmistungoksessa oikein hyvin. Meidänkin mukaamme lähti kaksi pakettia raesokeria, jota on vaikea löytää Vancouverin alueelta. 🙂

Joulukoristeita ja suomalaisia herkkuja

Illalla kotona oli vuorossa omien jouluherkkojen valmistus, kun leivoimme perinteisin menoin piparkakkuja. Parituntinen puuhastelu täytti asiaankuuluvasti vatsat piparitaikinalla ja kuluneella viikolla on riittänyt vilskettä piparirasialla. Liekö olleet joulutonttuja, mutta pipareita on kadonnut rasiasta jonnekin? Saakin nähdä joudummeko tänäkin vuonna leipomaan pipareita vielä toiseen otteeseen, jotta ne riittävät aina jouluun saakka… 😆

Jokajouluinen perinne

Joulumarkkinoiden lisäksi suunnitelmissamme on myös parin viikon päästä katsastaa äskettäin tästä ihan lähistöltämme löytyvä Suomikirkko Emmaus, jonka tiloissa järjestetään kuulopuheiden perusteella perinteiset  kauneimmat joululaulut. Se jos mikä on varma joulumielen tuoja!

(Yhteensä 290 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.