Myrskyinen halloween-viikko

Lokakuun viimeisenä päivänä juhlittava halloween osui tänä vuonna maanantaihin. Pohjois-Amerikassa vuoden suosituimpiin arkijuhliin kuuluva päivä sai jälleen miljoona lapset iltasella ulos kodeistaan ja kiertämään naapurustoa karkin tai kepposen merkeissä.

Syksy on saapunut

Halloween-illan sää on aina suuren arvuuttelun aihe ja viime vuonna päivää juhlittiin kauniissa kelissä. Tänä vuonna syksy alkoi tosissaan vain muutama viikko sitten, kelin muututtua kuin sormia naksauttamalla rutikuivasta kaatosateiseksi. Illan sääennuste näyttikin aluksi sangen huonolta, mutta jollain ihmeen tuurilla maanantaille osui kuitenkin kaikkien iloksi kolean kuiva keli.

Halloween on monen suosikkijuhla

Meistä halloween on kyllä hauska juhla, mutta siihen ei ole tullut koskaan panostettua sen suuremmin. Tyttäremme syntymän myötä tämä tulee varmasti jatkossa muuttumaan, mutta vielä tänä vuonna halloweenin merkitys tai karkki ylipäätään eivät ole mitään mitä tämä vielä ymmärtää, joten jätimme sen suuremman varustautumisen väliin.

Koristeltu naapuruston katu

Kelin ollessa kuitenkin niin hyvä, lähdimme katsastamaan läheisen leikkikentän lähikatujen koristeluita, jotka olivatkin oikein näyttävät. Ehkä ensi vuonna tämä on alue minne tulla kiertämään, mutta vielä tänä vuonna itse leikkikenttä oli illan huipentuma.

Leikkikentällä oli kivaa

Halloweenin jälkeen sateet jatkuivat jälleen seuraavana päivänä ja perjantaina Vancouverin ylitse pyyhkikin voimakas myrskyrintama. Olemme kyllä tottuneet taloa heiluttaviin syysmyrskyihin, mutta puolenyön maissa nurkissa ulvoneet rajut 90km/h ylittävät tuulenpuuskat tuntuivat meistä poikkeuksellisen voimakkailta. Tänäiset uutiset kertoivatkin kyseessä olleen voimakkain myrsky 11 vuoteen eli koko Vancouverissa asumanamme aikana, joten perstuntumamme piti täysin kutinsa.

Laajat sähkökatkokset

Myrsky heilutti asuinpilvenpiirtäjäämme usean tunnin ajan niin, että seinän sisässä olevat runkorakenteet vain natisivat liitoksissaan. Parvekelasit tärisivät puuskissa niin voimakkaasti, etten olisi yllättynyt sellaisen hajotessa palasiksi, mutta onneksi myrsky ei kuitenkaan aiheuttanut asunnossamme mitään vaurioita. Kaatuneiden puiden aiheuttamia laajoja ja yli 200,000 taloutta koskettaneita sähkökatkoksia on silti korjattu koko lauantain. Meillä sähköt pysyivät onneksi päällä, mutta pystyimme yöllä näkemään ikkunasta miten iso osa Itä-Burnabystä oli pimeänä. Melkoinen myräkkä siis!

Itä-Burnaby pimeänä

(Yhteensä 155 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.