Simppeliä opiskelijaelämää

Kun teimme loppuvuodesta päätöksen jatkaa oleskeluamme täällä Saksassa suoritettavalla työharjoittelulla, oli edessämme dilemma. Alun perin syyslukukauden ajaksi vuokraamamme asunto kun oli käytettävissä vain syksyn ajan, joten jouduimmekin pikaisella aikataululla etsimään itsellemme uuden asunnon. Koska työpaikkamme sijaitsee Bochumissa, oli harkinnan alla myös muutto sinne. Dortmund ja Bochum sijaitsevat kuitenkin niin lähekkäin, ettei tämä ollut välttämätöntä.

Koska olemme viihtyneet hyvin tässä Dortmundin lounaisen keskustan alueella, keskitimmekin etsintämme samaiselle alueelle ja löysimmekin pian uuden kämpän. Myös vaihto-opiskeluun lähtevän tytön asunto oli vapautumassa vain muutaman korttelin päästä kätevään aikaan ja pystyimmekin suorittamaan muuton vain kävelemällä asuntojen välillä muutaman kerran.

IKEA-kalustettu olohuone

Tunnelmavalaistus päällä

Uusi asunto sijaitsee kolmannessa kerroksessa nelikaistaisen sisääntulokatu Lindemannstraßen varrella, mutta ei ole silti järin äänekäs. Asunto on sisustettu opiskelijatyyliin simppelisti lähinnä IKEA:n valikoimista löytyvillä tavaroilla, jotka kuitenkin ajavat asiansa ihan hyvin. Itse olemme joutuneet ostamaan vain omat petivaatteet, muutaman maton sekä joitain pikkuesineitä.

Eteinen ja pieni keittiö

Käynti olkkarin puolelle

Uudelta asunnolta olisi yliopistolle yhden metropysäkin verran lyhyempi matka, mutta työpaikalle pääsy vaatii hieman monimutkaiselta kuulostavat kaksi metroa sekä lähijunaa. Kaikki matkat ovat kuitenkin todella lyhyitä ja junia kulkee usein, joten matka Bochumiin taittuu nopeasti. Ruokakaupallemme on muutama kortteli pidempi matka, mutta lähistöllä on nyt enemmän mukavia ravintoloita. Pysäköinti asunnon ympärillä on hankalaa, sillä tarjolla on vain katuparkeerausta, mutta onneksi meillä ei ole murheenamme täällä täysin turhaa autoa.

Kevät onkin mennyt uudessa osoitteessa nopeasti ja nyt lehtien jo ilmestyttyä puuhun asuinalueemme on alkanut näyttämään mukavan vehreältä. Aivan lähettyvillä sijaitsee myös Dortmundin suuri Signal Iduna Park, jonne suuret väkijoukot suuntaavat joka viikko katsomaan kotijoukkueen otteluita. Mekin kävimme ottelussa muutama viikko sitten ja olihan tuo mielenkiintoinen kokemus. Ehkä sitä pitäisi ottaa asiaksi käydä katsomassa vielä lisääkin otteluita.

Viime viikkoina vihertynyt kadunvarsi

Tuleva kesä tulee näyttämään miten Saksan retkemme tästä jatkuu ja mihin suuntaan joudumme seuraavaksi muuttamaan. Siihen saakka keväämme kuitenkin kääntyy kohti kesää tässä kämpässä kulmauksella asuen.

(Yhteensä 187 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.