Euroviisut 2011 Berliinissä?

Ei kulunut edes viikkoa Saksan historian toisesta Euroviisujen voitosta, kun keskustelu ensi vuoden viisujen pitopaikasta lähti jo käyntiin mediassa. Berliinin pormestari Klaus Wowereit ehättikin jo ilmoittamaan, että luovana taiteiden kehtona tunnettu pääkaupunki olisi kisoille luonnollinen pitopaikka. Myös pääkaupunki status puoltaa pormestarin mukaan Berliiniä. Jos viisut järjestetään Berliinissä, se tarkoittaisi että tapahtumapaikkana toimisi vuonna 2008 valmistunut noin 17 000 ihmistä mahduttava o2 World monitoimiareena.

Monen suurkaupungin Saksassa asia ei kuitenkaan ole kirkossa kuulutettu, sillä vahvoina ehdokkaina pidetään myös Hampuria, Kölniä ja Hannoveria. Hampuri on Saksan toiseksi suurimpana kaupunkina monen suuren tapahtuman paikka ja Kölnistä löytyy Saksan suurin monitoimihalli (Berliinin o2 World on toiseksi suurin). Lisäksi Saksan Euroviisujen vahva taustamies Stefan Raab on kotoisin Kölnistä ja täten luonnollisesti on taipuvainen lobbaamaan Länsi-Saksan suurkaupungin suuntaan. Hieman pienempää Keski-Saksan Hannoveria puolestaan puoltaa se yksinkertainen fakta, että tämän vuoden voittaja 19-vuotias Lena Meyer-Landrut on kotoisin sieltä. Hannoverilaiset ovatkin jo ehtineet pitämään itsestäänselvyytenä kaupunkinsa valintaa.

Tällä hetkellä tapahtuman ajankohdaksi suunnitellaan 21. toukokuuta, mutta tähänkin liittyy ongelma. Saksan kansallinen yleisradioyhtiö ARD on sitoutunut näyttämään tuolloin pelattavan Saksan jalkapalloliigan cupin loppuottelun. Lisäksi viisujen järjestäminen tällaisen täkäläisen merkkitapahtuman kanssa päällekkäin näkyisi voimakkaasti katsojamäärissä, joten ajankohta onkin vielä Euroopan yleisradioyhtiöiden liiton tarkemmassa harkinnassa.

Hienoahan se olisi jos viisut järjestettäisiin Berliinissä, vaikka pidänkin epätodennäköisenä lipun ostamista tapahtumaan. Aina suurtapahtuman tuovat mukavasti lisäväriä kaupunkikuvaan ja o2 Worldille on meiltä vain 2km linnuntietä. Harmillisesti ehdotukset suurtapahtuman järjestämisestä olympiastadionilla taikka Tempelhofin lentokentän entisellä alueella avoimen taivaan alla on jo hylätty epäsopivina.

Varmaa onkin, että kisa ei ole Suomen kisojen tapaan selvä ennen kuin jokainen kaupunki on pelannut korttinsa. 🙂

(Yhteensä 239 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.