Dortmundille Bundesliigan mestaruus

Vaikka Dortmundissa tulikin asuttua vain vuosi, ehti kaupunki kuitenkin löytää paikkansa sydämissämme. Kaikkea Dortmundiin liittyvää tulee seurattua edelleen aktiivisesti ja varsinkin kaupungin jalkapallojoukkue Borussia Dortmundin edesottamukset pistävät uutislähetyksissä aina silmään. Tänä vuonna onkin ollut hieno seurata joukkueen loistavasti kulkenutta kautta, joka huipentui tänään Saksan Bundesliigan mestaruuteen. Vaikka pelejä on vielä muutama jäljellä, varmisti Dortmund jo tässä vaiheessa historiansa seitsemännen mestaruuden. Edellisestä onkin jo tovin verran, sillä sitä juhlittiin vuonna 2002.

Entisenä dortmundilaisena sitä tietää miten suuri juttu jalkapallo kaupungille on. Kaupungissa on Saksan suurin stadion Signal Iduna Park, johon mahtuu peräti 81 000 katsojaa. Dortmundilaiset käyvätkin ahkerasti kotijoukkueensa otteluissa ja suurin osa otteluista on loppuunmyytyjä. Kausikorteille on niin paljon kysyntää, että niiden myynti on jouduttu rajoittamaan 45 000 kappaleeseen. Muuten kun otteluihin ei mahtuisi kuin dortmundilaisia!

Dortmundin menestyksestä on mukava iloita samaan aikaan kun Berliinin oma joukkue Hertha BSC rämpii alemmassa liigassa. Tosin ensi vuodeksi joukkue on jälleen palaamassa Bundesliigaan, joten toivoa paremmasta on olemassa. Pitääkin varmaan yrittää tulevalla kaudella päästä näkemään joku ottelu, mahdollisesti Herthan ja Dortmundin välinen ottelu. Siinä olisikin paha tilanne päättää kumpaa joukkuetta kannattaisi. Kaikki kunnia Herthalle, mutta kallistuisin varmaankin Dortmundin väreihin. Dortmundissa on vain… sitä jotain. 8)

Mestaruusjuhlintaa Borsigplatzilla

(Yhteensä 155 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.