Festival of Lights 2011

Lokakuun keskivaihe tarkoittaa Berliinissä vuosittain kaksiviikkoista valon juhlaa. Syysiltojen pimetessä suurkaupungin kymmenet maamerkit saavat tuolloin poikkeuksellisen erikoisvalaistuksen tapahtumassa nimeltä Festival of Lights. Olen laittanut kuvia tapahtumasta aiempinakin vuosina, sillä pimeinä iltoina on mukava lähteä tuhansien muiden tavoin kaupungille valokuvaamaan kauniisti valaistuja rakennuksia. Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna seitsemättä kertaa ja se houkutteli tänäkin vuonna arviolta puolitoista miljoonaa kävijää .

Mekin kävimme viime viikonlopun kahtena viimeisenä iltana kahdella pitkällä valokuvausreissulla katsomassa valaistua kaupunkia. Näistä ensimmäinen suuntautui poikkeuksellisesti kaupungin länsilaidalle Westendin kaupunginosaan, jossa sijaitsee Berliinin jättimäinen messualue. Alueen keskellä kohoaa 147 metriä korkea Funkturm, joka on Berliinin oma pieni Eiffel-torni. Vierailimme tornin huipulla ensimmäistä kertaa, mikä oli mielenkiintoinen kokemus. Pimeällä torni on kauttaalta valaistu erilaisilla väreillä ja korkeana rakennuksena se näkyy kauas yli koko Länsi-Berliinin.

Funkturm eri väreissä

Funkturmilta jatkoimme matkaamme länsikeskustaan, jossa emme ole myöskään aiemmin vierailleet Festival of Lightsin aikaan. Valaistuja kohteita on keskusta-alueella lukuisia, muun muassa Neus Kranzler Eckin lasinen tornitalo, eläintarhan elefanttiportti, Zoofenster, läheinen Volksbankin konttori sekä KaDeWen tavaratalo. Pienempiä kohteita oli alueella monia muitakin, mutta niissä oli vähemmän kuvaamisen arvoista verrattuna suuriin pääkohteisiin. On silti mukavaa, että tapahtumaan ottavat osaa monet pienet hotellit ja yritykset pienellä panoksellaan. Juuri tämän vuoksi tapahtuma tuntuukin aina ”koko kaupungin” yhteiseltä, kun lähiöissäkin sijaitsevia rakennelmia valaistaan. Jännä yksityiskohta länsikeskustassa oli 20-kerroksisen Europacenterin kylkeen lasereilla piirretty liikkuva animaatio erilaisista kelloista.

Neues Kranzler Eck, KaDeWe ja Theater des Westens valaistuna

Laserkello korkeuksissa, Volksbankin talo sekä elefanttiportti

Zoofensterin valo-show

Olimme ensimmäisenä iltana matkassa kuusi tuntia, mikä riitti syömään kameran akun tyhjiin ja viemään kuvaajistakin mehut. Niinpä palasimme seuraavana iltana Potsdamer Platzille, joka on perinteisesti tapahtuman keskeisimpiä paikkoja. Tänä vuonna tarjonta alueella oli kuitenkin sangen vaatimatonta ja kaikesta ei tullut otettua edes kuvia. Näyttävämpi oli sateenkaaren väreillä valaistu Brandenburgin portti, jonka luona parveili satoja ihmisiä.

Potsdamer Platzin valaistuksia

Sateenkaariportti

Gendarmenmarktin aukio oli myös jälleen yksi näyttävimmistä, mutta eroa viime vuoteen oli lähinnä valitussa värimaailmassa. Alla panoraama aukiosta.

Gendarmenmarkt juhlavalaistuna

Myös Berliinin tuomiokirkko saa tapahtumassa perinteisesti kuorrutuksen erilaisia värikkäitä kuvioita ja näin oli myös tänä vuonna. Kirkon takana loistaa televisiotorni, jota vasten heijastettiin tänä vuonna erilaisia laserilla piirrettyjä kuvioita. Kuviot vaihtelivat kukista aina erikoisiin geometrisiin muotoihin. Kuviot olivat joka iltana erilaiset, joten näkyä oli mukava katsella oman asuntomme ikkunasta kahden viikon aikana. Alla lopuksi vielä panoraama parvekkeeltamme tapahtuman viimeiseltä illalta.


Humboltbox sekä tuomiokirkko värikkäinä

Tv-torni tällä kertaa liilana

Iltamaisema parvekkeeltamme

(Yhteensä 549 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Yksi ajatus artikkelista “Festival of Lights 2011”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.