Iso Omena ja Tuulinen Kaupunki

Vuosi on kohta puolessa ja alkuvuosi on mennyt töiden parissa ilman sen suurempia lomia. Kun tämän vuoden arkivapaatkin ovat kesäkuun myötä ohitse, on ollut jo korkea aikakin alkaa kehittämään jonkinlaisia lomasuunnitelmia. Kalenterin mukaan kaksi seuraavaa arkivapaata ovat helatorstai 2. kesäkuuta sekä helluntai 13. kesäkuuta, joten näiden ympärille suunnitelmamme keskittyivät.

Noiden välillä on sopivasti 12 päivää, joten päätimmekin suunnata jonnekin kohtuullisen matkan päähän. Pienen hintaseurannan perusteella kohteiksemme valikoituivat yhdeksän tunnin lentomatkan päässä sijaitseva Big Apple sekä Windy City eli New York ja Chicago. Olemme aiemmin käyneet jenkeissä vain Bostonissa, joten tämän reissun myötä Amerikan koillisnurkkaus tulee nähtyä sangen hyvin.

Lennämme siis kesäkuun ensimmäisenä torstaina New Yorkiin, jossa olemme matkamme ensimmäiset kahdeksan päivää. Perjantaina 10. päivä lennämme siitä pari tuntia edemmäs Chicagoon, josta paluulentomme Amsterdamin kautta lähtee seuraavana maanantaina. Kummatkin kaupungeista ovat must-see paikkoja ja ovatkin olleet kohdelistallamme jo pitkään. Koska kumpaankin löytyy yleensä aina halpoja lentoja, olemme tarkoituksella säästelleet niitä johonkin sopivaan hetkeen, mikä näyttää olevan tänä vuonna.

Olemme myös jo päättäneet, että nämä kaksi kaupunkia pitää kokea ekan kerran tyylillä ja niinpä olemmekin viimeisen viikon ajan etsineet tasokkaita hotelleja huikaisevilla kaupunkimaisemilla. Vaikka löytämämme lennot olivatkin edulliset, eivät varsinkaan New Yorkin hotellit ole halpoja. Emme ole kuitenkaan antaneet sen latistaa tai muuttaa päätöstämme ja niinpä löysimmekin kolme yöpaikkaa, joista jokainen korkealla kaupunkien yläpuolella.

Reissuun on enää kolmisen viikkoa, joten menossa onkin reissun yksityiskohtien tarkka suunnittelu. Ongelma ei ole keksiä tekemistä, vaan lähinnä saada kaikki kiintoisa mahtumaan reissusuunnitelmaamme. Näissä kaupungeissa nimittäin riittää nähtävää…

(Yhteensä 161 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.