Euroviisut 2011

Tämän vuotiset Euroviisut ovat sitten jälleen ohitse ja voittajaksi selviytyi suunnilleen kaikki yllättänyt Azerbaidžan, perässään Italia sekä Ruotsi. Isäntämaa Saksa sijoittui kisassa kohtuullisesti kymmenenneksi ja Suomi positiivisista ennakko-odotuksista huolimatta sijalle 21. Saksaa edusti tänäkin vuonna viime vuoden voittaja Lena Meyer-Landrut, joka on ollut super-suosittu viime vuoden voittonsa jälkeen. Tänä vuonna esitys ei kuitenkaan kantanut viime vuoden tapaan ja ainakaan itseäni tämä ei yllättänyt. Valittu biisi kun oli kaikkea muuta kuin valtavirtamusiikkia, joten ihme että Saksa pärjäsi näinkin hyvin.

Viisut järjestettiin Düsseldorfissa vuonna 2004 avautuneella Esprit Arenalla, joka on toisessa Bundesliigassa pelaavan jalkapallojoukkue Fortuna Düsseldorfin kotikenttä. Tämä monitoimihalli oli rakennettu kisoja varten 36 000 katsojalle sekä varustettu viimeisimmällä videotekniikalla. Eilen nähty show olikin visuaalisesti huikea ja varmasti melkoinen show-elämys paikan päällä koettuna. Hienoja olivat myös esiintyjien välillä esitetyt ”videopostikortit”, joiden teemana olivat Saksan monikulttuurisuus. Kussakin kortissa esiteltiin jokaisesta esiintyjämaasta oleva maahanmuuttaja työssään eri puolilla Saksaa. Esimerkiksi Suomesta oleva maahanmuuttaja Janne Saksala soittaa (näemmä) Berliinin filharmonikkojen riveissä tuplabassoa. Berliini oli muutenkin hyvin edustettuna ainakin neljässä videossa ja muun muassa tv-tornin ikkunanpesijänä oli moldovalainen. Hieman yllättäen romanialainen maahanmuuttaja ei ollutkaan yksi kaupungin monista katukerjäläisistä, vaan jonkinlainen (katu)taiteilija. Videoissa käytettiin ovelaa tilt-shift linssiä, jolla kaupunkinäkymät saatiin näyttämään hauskan mikroskooppisilta.

Eli ensi vuonna kisat pidetään todennäköisesti Azerbaidžanin pääkaupunki Bakussa, jos maalla vain on varaa ja halukkuutta kisojen pitämiseen. Varaa tällä yhdellä Aasian suurimmalla öljyntuottajamaalla kyllä on. Haluakin varmaan löytyy, kunhan viimeöinen kisa vain näytetään tänään maan televisiossa. Kisoja ei nimittäin näytetty Azerbaidžanin televisiossa suoranalähetyksenä, joten väki lienee kuullut voitosta vasta tänä aamuna. Moni kuulee varmaan tänään myös ensi kertaa koko kisoista.

Olettaisin että ensi vuoden kisat menevät meiltä jälleen ohitse huomaamatta. Olemme vaivautuneet seuraamaan kisoja vain kun ne on järjestetty Saksassa ja Suomessa, joten ensi vuoden kisat jäävät varmasti jälleen väliin.

(Yhteensä 179 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.