Uusi ulkoasu 2.0

Blogini täyttää näinä päivinä suunnilleen vuoden. Ensimmäisen vuoden aikana olen kerennyt kirjoittamaan monenlaisista asioista, tapahtumista ja lukuisista matkoistamme. Sisältöä onkin kertynyt melkoisesti ja ideoita uusista kirjoituksista on niin paljon kuin vain jaksan ja ehdin kirjoittamaan. Vaikka sisältö onkin jokaisen blogin tärkein osa, on blogin samana pysynyt ulkoasu käynyt hiljalleen vanhahtavaksi. Ulkoasu on yksi käyttämäni Vuodatus.netin blogipohjista ja perus-näppärä, muttei kovin näyttävä. Asia on vaivannut mieltäni jo pidemmän aikaa, kunnes viimein tänä viikonloppuna sain otettua itseäni niskasta kiinni ja paneuduttua asiaan.

Tavoitteeni oli uudistaa blogin ulkoasu täysin. Tutkiskelin pitkään netissä tarjolla olevia valmiita blogipohjia, mutta totesin näiden olevan melko kaukana siitä mitä haluan blogiltani. Niinpä vaihtoehdoksi jäikin raskas urakka laatia itse blogipohja alusta saakka. Ja tässä se nyt on, olkaapa hyvät!

Uuden ulkoasun (suurimpana ominaisuutenaan uusi taustakuva) myötä blogistani tulee hieman aiempaa raskaampi ladata. Tätä ei voi paljoa välttää, mutta onneksi nykyisten laajakaistojen aikana asian ei pitäisi olla suuri ongelma.

Uusi ulkoasu on laadittu näyttämään parhaalta uusimmilla selaimilla (Firefox 3.6 ja uudempi sekä Internet Explorer 9) ja vähintään 1680×1050 resoluutiolla. Tarkkuuden minimivaatimus on nykyaikana kohtuullinen 1280 pikselin leveys (pahoitteluni tablet- ja mobiilikäyttäjille).

Uusi ulkoasu optimaalisena

Vanhemmatkin selaimet toimivat varmaan kohtuullisesti, mutta ulkoasun piirtämisessä voi ilmetä pieniä ongelmia. Aivan kivikautisilla selaimilla voi esiintyä huomattavasti enemmän ongelmia, mutta ratkaisu on helppo: päivitä selain uusimpaan versioon.

Mobiiliselaimilla tulokset lienevät vielä tätäkin kirjavampia, mutta blogi lienee kuitenkin ihan luettava, jos vain nettiyhteys on riittävän ripeä. Safari, Chrome ja Opera -selaimilla en ole uutta ulkoasua kokeillut, mutta eivätköhän nekin toimine. Mitä uudempi selaimen versio sitä parempi, pätee näillekin.

Toivottavasti uusi ulkoasu on yhtä paljon teidän lukijoiden mieleen, kuin se on omaan mieleeni. En ole graafinen suunnittelija, mutta mielestäni tästä tuli ihan hieno vuoden 2011 standardeilla. Pieniä bugikorjauksia tulee tehtyä jatkossakin, kunhan niitä vain huomaan, mutta pääasiassa keskityn jälleen sisältöön. Kaikki kommentit uudesta ulkoasusta ovat luonnollisesti tervetulleita.

(Yhteensä 127 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.