1-6!!

On hetkiä jotka muistaa läpi elämän ja vuoden -95 jääkiekon MM-kisat sekä niitä seurannut juhlahumu on jotain sellaista, mitä muistan edelleen. Vaikka en lätkäfani olekaan, oli Suomen ensimmäinen MM-kulta sen luokan tapahtuma, että jäi pysyvästi tuolloin 12-vuotiaan mieleen. Sittemmin on vastaavia muistoja saatu odottaa 16 vuotta, kunnes tänään potti räjähti vihdoin uudelleen. Ja millä tavalla: rakas Ruotsi joutui nöyrtymään lukemin 1-6! Meno oli kolmannessa erässä suorastaan uskomatonta katsottavaa ja varmasti jotain mitä tullaan muistelemaan Suomessa vielä piiiitkään!

Jääkiekon MM-otteluiden seuraaminen on ollut Saksassa melkoisen hankala urakka, sillä YLE Areena ei pysty näyttämään otteluita tv-oikeuksien vuoksi kuin Suomessa. Onneksi saimme eilen viritettyä kaapeli-tv:n kautta Sport1-urheilukanavan analogi-lähetyksen (sellaisiakin on vielä!), josta loppuottelu oli tänään nähtävissä. Kun vielä YLE Areenan kautta sai siihen pariksi vain sekunnin kuvaa edellä olleen suomalaisen selostuksen, oli kasassa kunnon ottelun puitteet. Selostus ei ollut legendaarisen Mertarannan käsialaa, mutta silti hyvin toimiva… aina viimeiselle kymmenelle minuutille saakka, jolloin viive nousi sellaiseksi että oli pakko vaihtaa tv-lähetyksen saksalaiseen selostukseen. Voi sitä innotonta selostusta samaan aikaan kun Suomi tehtaili viimeiset minuutit maaleja liukuhihnalta. Saksalaiset eivät vain ymmärrä mistä siinä oli kyse, eivät niin alkuunkaan… 🙄

Noh, toinen mestaruus on nyt totta ja Suomessa on varmasti edessä kovat juhlat tulevalla viikolla. Juhlaan onkin aihetta ja voi vain toivoa, ettei seuraavaa kultaa tarvitse odottaa 44-vuotiaaksi saakka, vuoteen 2027. 8)

(Yhteensä 117 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.