Miniatur Wunderland

Jatkoa täältä. Matkakertomuksen muut osat löytyvät täältä.

Hampurin uuden HafenCityn ehkä suurin nähtävyys on maailman suurin miniatyyrimaailma Miniatur Wunderland. Vuosittain yli miljoona ihmistä vierailee paikalla ihailemassa 1300 neliömetrin alueelle levittäytyviä pienoismallimaailmoja. Ja syystä, sillä paikka on aikuisenkin täysin lumoava!

Kahdeksan valmista maailmaa ovat teemoiltaan ja valmistumisjärjestykseltään Alpit, kuvitteellinen Knuffingenin kaupunki, Itävalta, Hampuri, Amerikka, Skandinavia, Sveitsi sekä kuvitteellinen Knuffingening kansainvälinen lentokenttä. Suunnitelmissa on vielä lukuisia uusia maailmoja, ennen kuin kokonaisuus on valmis joskus vuonna 2020. Tulossa ovat ainakin Italia, Ranska, Iso-Britannia, Afrikka sekä mahdollisesti jonkinlainen ”tulevaisuusmaailma”.Alpit minikoossa

Paikka on kooltaan valtava. Pienoismallien välissä, edessä, takana ja yläpuolella kiemurteleva käytävä tarjoaa lukuisia hyviä paikkoja ihailla uskomattomalla taidolla ja tarkkuudella rakennettuja pienoismalleja kaikista suunnista. Vuodesta 2000 alkaen nykyisin noin 230 hengen vahvuinen henkilökunta on käyttänyt pienoismallien rakentamiseen aikaa reilusti yli puoli miljoonaa tuntia. Junia pienoismallin yhteensä 13 kilometrin pituisella rataverkolla kulkee tällä hetkellä 930 (pisin juna on 14,51 metriä pitkä) ja autoja 8850 (joista osa liikkuu pitkin katuja!). Pieniä ihmishahmoja on yli 215 000 ja puita 228 000. Valoja, joista monet syttyvät ja sammuvat vartin välein vaihtuvan päivänajan mukaan, on yhteensä yli 335 000 kappaletta.


Kuvitteellinen Knuffingen sekä osa Hampuria

Jättiläinen minimaailmassa!

Uusi lentokenttäosio

Pilvien synty

Pienoismaailmat ovat täynnä hauskoja tilanteita sekä hupaisia yksityiskohtia, joiden bongaaminen on erittäin hauskaa puuhaa. Vierailijoille onkin tarjolla 20 yksityiskohdan etsimiseen kannustava kisa, joka on hauska, mutta myös todella vaikea! Yksityiskohtia on niin paljon, että paikalla viettämämme kolmen tunnin aikana ehdimme löytää vain 16 tilannetta.


DJ Bobon megakonsertti


Hauskoja yksityiskohtia

Tilanne päällä

Aikaa Hampurin miniatyyrimaailmaan onkin syytä varata paljon, sillä vaikka alue ei ole fyysisesti aivan jättimäinen, on katsottavaa vain niin paljon. Ja vaikka kotona Berliinissä sijaitseva Loxx-miniatyyrimaailma onkin loistava, on Hampurin versio aivan omalla tasollaan ja pakollinen vierailukohde kaupungissa kävijälle.

Pientäkin pienempi Las Vegas

Amerikkalainen paraati

Silta Skandinavia-osastolle

Kiiruna sekä suomalainen sauna

Miniatur Wunderlandissa vietettyjen tuntien jälkeen aloimmekin olla jo sen verran väsyneitä, että päätimme suunnata hotellille illanviettoon. Kahdesta seuraavasta päivästä Hampurissa vielä viimeisessä kolmannessa matkakertomuksessa.

Pimeys laskeutuu

Valvomon monitoreja

Seuraavaan osaan tästä. Matkakertomuksen muut osat löytyvät täältä.

(Yhteensä 917 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.