Rajan toisella puolen

Heinäkuun 1. päivä vuonna 1867, kolme brittiläistä terrioriota (Kanadan provinssi eli eteläinen Ontario sekä eteläinen Quebec, Nova Scotia ja New Brunswick) yhdistyivät keskenään muodostaen Kanadan liittovaltion. Tätä päivämäärää juhlitaan täten Kanadan itsenäisyyspäivänä jota kutsutaan ytimekkäästi Canada Dayksi. Juhlan ansiosta kaikki kanadalaiset saavat nauttia pitkästä viikonlopusta, sillä tuleva maanantai on vapaapäivä koko maassa. Pitkä viikonloppu saikin ainakin vancouverilaiset joukolla liikkeelle ja raja-asemilla Yhdysvaltojen puolelle nähtiin valtavia jonoja. Siellä olimme mekin ja jonotimme peräti kaksi tuntia pääsyä rajan ylitse.

Rajan yli päästyämme jatkoimme matkaamme kohti etelää ja Seattlea. Matkalla pysähdyimme Everetissä Paine Fieldin lentokentällä bongaamassa   upouusia 747, 767, 777 sekä 787 Dreamlinereita, joita viereinen Boeingin  maailman suurin lentokonetehdas suoltaa. Lentokentältä ajettiin Redmondiin, jossa pilisteltiin Microsoftin valtavalla kampusalueella. Yhtiöllä on upea  toimistoalue keskellä vehreyttä! Sieltä jatkettiin matkaa Bellevueen, jossa  kävimme Medinan asuinalueella kääntymässä Bill Gatesin kotitalon portilla. Billiä ei kuitenkaan näkynyt.

Illaksi majoituimme Seattlen Downtownin liepeille, jota lähdemme tänään sunnuntaina tutkimaan. Ohjelmassa on ainakin kaupungin ikoninen Space Needle sekä muita turistipaikkoja. Vancouveriin on tarkoitus palata jälleen huomenna, toivottavasti ilman valtavia ruuhkia. Seattleen on kuitenkin tarkoitus palata uudelleen lähiaikoina, mahdollisesti jo elokuussa.

Ensimmäisestä reissustamme voikin nyt lukea matkakertomuksen täällä.

(Yhteensä 194 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

2 vastausta artikkeliin “Rajan toisella puolen”

 1. Tarvitsetko matkavinkkejä Seattleen; katson juuri parhaillaan TV:stä ties kuinka monetta kertaa Frasier-sarjaa. Senhän tapahtumat ovat Seattlessa. Joten päivityksesi lukeminen oli jotenkin tosi interaktiivista. Muuten, oletko matkustanut Kaliforniassa? Tarvitsisin sinne vinkkejä ja tietoja.

   
  1. Hei Marja! Vaimoni on myös viime aikoina katsonut vanhoja Frasierin jaksoja, mutta hieman hölmösti sarja ei ole kuvattu Seattlessa. Wikipedian mukaan ainoastaan yksi ainokainen sarjan jakso on kuvattu Seattlessa ja kaikki muu on Hollywoodissa lavastettua. Joten Frasierin perusteella ei valitettavasti kannata päätellä hirveästi Seattlesta. 🙂

   Reissumme sujui hyvin ja nähtävää riitti. Seattle vaikutti mukavalta kaupungilta ja kuten sanottua, palaamme sinne varmaankin uudelleen tuossa elo-/syyskuun tienoilla.

   Kaliforniassa emme ole vielä kerenneet matkustella. Se on kyllä listallamme ennemmin taikka myöhemmin, mutta tällä hetkellä meistä ei ole antamaan kyseisestä osavaltiosta minkäänlaisia matkavinkkejä.

    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.