Fisker Karma

Koska Vancouverissa asuu paljon miljonäärejä, on täällä mahdollista bongata mitä erikoisempia autoja. Kuuden täällä asumani viikon aikana olen bongannut kymmeniä BMW M3:sia sekä toistakymmentä M6:sta, joista jälkimmäistä luulin aiemmin harvinaiseksi autoksi. M5:sia olen bongannut vain muutamia, samoin X5M ja X6M ovat olleet hieman harvinaisempia kaduilla, tosin niitäkin on muutamia näkynyt. Mersun AMG versioita sekä Audin RS- ja R-versioita on niitäkin näkynyt lukuisia.

Astetta kalliimmassa luokassa olen tähän mennessä bongannut pari Bentleytä, Ferraria sekä Lamborghiniä. Kuitenkin ehdottomasti harvinaisin näkemäni auto oli perjantaina iltapäiväruuhkassa ohi vilahtanut Fisker Karma! Kyseessä on Suomessa (!) Uudenkaupungin autotehtaalla valmistettava plug-in hybridiurheiluauto, joka tuli myyntiin viime vuoden lopulla. Wikipedian mukaan auton tuotantomääräksi on suunniteltu 15 000 autoa, joten tuolta kantilta kyseessä ei ole super-harvinaisesta autosta. Olen kuitenkin melko varma, ettei ohitse vilahda ihan hetkeen toista Karmaa, vaikka sellaisen lähtöhinta Pohjois-Amerikassa onkin ”vain” noin 100 000 dollaria.

Hyvän näköinen 2012 Fisker Karma

Fisker Karman erikoisuus on tietenkin sen sähkömoottorit, joita voi ladata niin töpselistä kuin lisävarusteena saatavalla aurinkopaneelikatollakin (parkissa ollessa). Auton kiihtyvyys on urheiluautomainen noin kuusi sekuntia nollasta sataan ja mikä parasta, auton kulutus on vain 4,5-12 litraa satasella, riippuen siitä käytetäänkö kuinka paljon autossa olevaa bensamoottoria vaiko sähkömoottoreita. Ei todellakaan pahoja lukemia urheiluautolle.

Karma vilahti ohitseni sen verran nopeasti perjantaina, etten siitä omaa kuvaa saanut. Niinpä ohessa lainakuva tästä ihan hyvän näköisestä autosta. Lisää kuvia löytyy täältä.

(Yhteensä 450 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Yksi ajatus artikkelista “Fisker Karma”

  1. Kyllä on Fiskerit on alkaneet tehdä kauppansa, sillä bongasin tänään kaupungilla peräti kaksi Karmaa. Yhteensä noista on nyt neljä bongausta Vancouverissa, mikä ei ole ihme kun Fiskerillä on liike täällä. Vaikka tuo keula jakaa mielipiteitä, niin noin itse asiassa 67 000 euron lähtöhintaan kyseessä ei ole hassummasta pakkauksesta…

     

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.