Merkkipäivän illallinen Kitsilanossa

Viime viikon torstai oli merkkipäivä, sillä tuolloin tuli kuluneeksi kymmenen vuotta siitä kun olemme alkaneet Niinan kanssa seurustella. Vuosikymmen 😯 on kulunut nopeasti ja siihen on mahtunyt paljon. Viisi vuotta yliopisto-opintoja, vaihto-opiskelua Saksassa, reilut kuusi vuotta ulkomailla sekä viisi vuotta työelämässä. Ja ehdittiinhän sitä mennä naimisiinkin helmikuussa 2009, mistä siitäkin tulee keväällä kuluneeksi neljä vuotta. Niin se aika lentää! 😮

Merkkipäivää piti tietenkin juhlistaa asiaan kuuluvasti. Koska torstai ei ollut kaikkein paras päivä lähteä ulos syömään, teimme pöytävarauksen vasta lauantai-illalle. Ravintolaksi valitsimme Vancouverin yhtenä tämän hetken parhaimpana pidetyn Kitsilano Daily Kitchenin. Vancouverissa ravintolaruoka on yleisesti korkealuokkaista ja kanadalaista ruokaa tarjoileva Kitsilano Daily Kitchen lukeutuu ehdottomasti fine dining kategoriaan. Ravintolan erikoisuus on paitsi tuore ja laadukas ruoka, myös se että ravintolan menu muuttuu joka ainoa päivä.

Kitsilano Daily Kitchen

Hieman vakava kuvattava

Suurin osa asiakkaista valitsee menulta löytyvän kuuden ruokalajin illallisen, jolla on hintaa varsin sopuisat 65 dollaria (plus verot). Kuten kaikki muukin, myös nämä kuusi ruokalajia ovat erit joka ainoa päivä, mikä vaatii kokilta kekseliäisyyttä! Ja jotta sommelierilläkin riittäisi töitä, myös ravintolan koko viinilista vaihtuu päivittäin. Illallisen oheen saatavilla oleva kuuden viinilajin ”paketti” kustantaa saman kuin ruoka.

Me menimme tietenkin tällä kuuden ruokalajin menulla, josta on netissä paljon kehuja. Illan ruokalista oli kukkakaalisosekeitto ravulla sekä mädillä, grillattu kampasimpukka maissilla, simpukoita tomaattisella kuskuspedillä, vasikan poskea sekä pala filettä kera kermaperunoiden ja viikunan. Jälkiruoka oli pala karpalojuustokakkua marjoilla.

Alkupaloja

Keittoa, kampasimpukoita ja tavallisia simpukoita

Vasikan poskea, filettä ja karpalojuustokakkua

Ruoka oli pääosin maukasta, tosin kampasimpukassa maistui mielestäni liian voimakkaasti grillauksen jäljet. Lisäksi naudan poski oli melko erikoista ”löllöä”, eikä toiminut meidän kummankaan mielestä. Muut ruoat olivat oikein hyviä ja jälkiruoka oli erittäin maistuva. Ruoka saapui nopeasti ja palvelu oli erittäin huomaavaista ja ripeää, vaikka pienehkö ravintola olikin täynnä. Ravintola oli hieman meluisa ja varmaan siksi meiltä menikin täysin ohi voimakas maanjäristys jossain kahden viimeisen ruokalajin kohdilla. 😯

Ravintolan ruokaa on vähän vaikea arvioida, sillä lauantaista menua ei tarjoilla sellaisenaan varmaan enää koskaan uudelleen. Jatkuvasti vaihtuva menu on kuitenkin hyvin kiintoisa konsepti ja sen vuoksi ravintolassa tuleekin käytyä varmaan vielä uudemman kerran. Kuuden ruokalajin hintaa ei voi pitää todellakaan pahana laatuun nähden, vaikka paikka ei nyt Michelin-ravintoloiden tasolle ylläkään. Tosin ei ole hintakaan sitä luokkaa. Ravintola onkin erittäin suositeltava kokeiltava ja sijaitsee lähellä keskustaa, heti Burrard Bridgen toisella puolella trendikkäässä Kitsilanossa.

Kitsilano Daily Kitchen
1809 West 1st Avenue
V6J 1G5 Vancouver-Kitsilano


Näytä suurempi kartta

(Yhteensä 282 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Yksi ajatus artikkelista “Merkkipäivän illallinen Kitsilanossa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.